Toegankelijkheid van je website verhoogt je omzet. Hóe dan?

Een website beoordeel je niet alleen op zijn looks. De toegankelijkheid van je website is net zo belangrijk. Toch wordt dit vaak vergeten. 

Je zet daarmee wel 4 miljoen Nederlanders in de wachtkamer, want die kunnen door hun beperking geen klant bij je worden. Bijna één op de vier Nederlanders heeft een online beperking. Die moet je bedienen, want anders zijn ze wég. De oplossing?

Een drempelvrije website of webshop, die beter te begrijpen is voor circa 25% van je bezoekers. Lees hoe je dankzij uitstekende accessibility meer bezoekers trekt én meer omzet behaalt.

Bijna 1 op de 4 Nederlanders heeft een online beperking
Eerst nog even over die 4 miljoen mensen met een online beperking. Dat zijn echt niet alleen ouderen met een gezichtsbeperking of een gehoorprobleem. Er zijn ook mensen die kleurenblind zijn. Zij zien de hyperlink in een tekst al gauw over het hoofd. Hierdoor missen ze bijvoorbeeld jouw aantrekkelijke aanbieding. En neem de laaggeletterden. In Nederland wonen ruim 2,5 miljoen (!) volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij haken direct af als het lettertype te klein is, de tekst te ingewikkeld of de menustructuur onduidelijk.

Drempelvrij voor optimale klantbeleving
Een goed gebouwde website en webshop werpt nooit drempels op. Als webbouwer creëer je daarom een drempelvrije omgeving waarin alle content ook bereikbaar is voor mensen met een online beperking. Het is niet alleen fijn voor je bezoekers, het is ook goed voor je organisatie, want met een drempelvrije website wordt jouw content toegankelijk voor meer mensen. Op alle devices: smartphone, notebook en tablet. Uiteindelijk draagt een toegankelijke website of webshop bij aan meer conversie. Nóg een voordeel: met een drempelvrije website geef je het goede voorbeeld. Je oogst daarmee sympathie.

Een rekenvoorbeeld: stel dat je nu nog een omzet van € 1.000.000 hebt, met een conversie van 3%.
Houd je rekening met toegankelijkheid en weet je daardoor de conversie (het percentage bezoekers dat iets doet of bestelt op je website of in je webshop) te verhogen met slechts 10%? Dan stijgt je omzet al met € 100.000 per jaar!

Óp naar een toegankelijke website
Ben je overtuigd van het belang van een toegankelijke website of webshop? Dan is de volgende vraag: hóe dan? Hoe realiseer je een drempelvrije website of webshop waar ook mensen met een online beperking graag komen? Lees het hele artikel hier verder.

Bekijk hier voor de zeven praktische tips:
 

OrangeTalent

Adresgegevens

Jagerserf 24
3851 SM Ermelo

Telefoon

T. 0341-561341

Openingstijden

Ma 8.30 - 17.30 uur
Di 8.30 - 17.30 uur
Wo 8.30 - 17.30 uur
Do 8.30 - 17.30 uur
Vr 8.30 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info