Tips om te besparen op uw verzekeringen

Het is geen overbodige luxe om jaarlijks al uw verzekeringen tegen het licht te houden. Uw situatie kan per jaar verschillen en sommige bezittingen worden minder waard.

Verzekeringen die u voorheen afsloot kunnen nu overbodig zijn of niet goed aansluiten bij de huidige situatie. Door de lopende verzekeringen regelmatig te bekijken voorkomt u niet alleen dat u niet “goed” verzekerd bent, maar u kan ook enorm besparen.

Tip 1: verzeker u alleen als u de kosten zelf niet kan betalen

Men sluit in veel gevallen een verzekering af om “te” grote en onverwachte kosten te dekken. Kosten die niet passen in de maandelijkse begroting en in veel gevallen ook niet in één keer betaald kunnen worden. Denk aan kosten voortkomend uit gezondheidszorg (in het buitenland), kosten door schade aan auto of schade door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Een basis zorgverkering is verplicht en zonder een inboedelverzekering kan u eigenlijk niet, omdat kosten door schade aan uw eigendommen vrij snel oplopen. Maar aanvullend verzekeren voor tandartskosten die jaar op jaar niet gemaakt worden is overbodig. En heeft u wel eens gekeken naar de huidige dekking van uw autoverzekering? Als u in een auto rijdt met een waarde van €7.000,00 en er staat standaard meer dan €10.000,00 op uw rekening kunt u zich afvragen of All-risk verzekeren wel nodig is. Wellicht kan u schade aan uw auto uit eigen zak betalen. Zo bespaart u maandelijks een leuk bedrag. Zet u deze besparing opzij, dan kunnen onvoorziene kosten daarvan (deels) betaald worden.

Tip 2: verzeker alleen collectief als dat voor u als individueel aantrekkelijk is

Er zijn werkgevers en ledenorganisaties die afspraken hebben met zorgverzekeraars over collectieve zorgverzekeringen. Daarmee krijgt u korting op de zorgverzekering en in veel gevallen ruimere vergoedingen. Maar heeft u die ruimere vergoedingen ook nodig? En staat de gegeven korting in verhouding tot wat u bespaart met een eigen zorgverzekering die past bij uw gezondheidssituatie? Laat u goed informeren over een collectieve zorgverzekering en vergelijk het eens met een individuele zorgverzekering afgestemd op uw gezondheidssituatie.

Tip 3: kan uw eigen risico omhoog?

Hoeveel gebruik maakt u van zorg? Maakt u weinig gebruik van zorg dan is het raadzaam uw eigen risico op te hogen. Bij een eigen risico van bijvoorbeeld €500,00 kan uw korting per maand oplopen tot wel €25,00 per maand. Het is wel belangrijk dat u de nodige zorg tot dit bedrag kunt afrekenen, indien nodig.

Tip 4: premie per jaar betalen

Betaald u de premies nu per maand? Wellicht is het interessant om over te gaan op een jaarlijkse betaling of betaling per kwartaal. Bij een jaarlijkse betaling kan u 1% tot 3% besparen. Voor betalen in termijnen wordt in veel gevallen een toeslag gerekend, bij een jaarlijkse betaling bespaart u die toeslag ook.

Tip 5: is pakketkorting echt zo voordelig?

Verzekeraars geven vaak korting wanneer men meerdere verzekeringen bij één maatschappij afsluiten. Dat lijkt voordelig, maar is dat in werkelijkheid ook zo? De gunstigste aanbieder voor een zorgverzekering is in veel gevallen een andere dan de gunstigste aanbieder voor een inboedelverzekering. Polissen apart vergelijken kan dus lonen.

Tip 6: voorkomen dubbele dekkingen

De meest voorkomende dubbele dekkingen zijn: medische kosten in het buitenland (via zorgverzekeraar en reisverzekering), autopech (via autoverzekering en reisverzekering) of rechtsbijstand (ongevallenverzekering en reisverzekering). Kijk u polissen dus gerust na op dubbele dekkingen.

Verzekeringstips Van den Berg Verzekeringen Hierden
 

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info