Timme de Poel en Emilia Miszkurka winnen de Voorleeswedstrijd in Harderwijk

Timme de Poel van Chr. Basisschool De Triangel en Emilia Miszkurka van R.K. Basisschool Dominicus Savio kunnen zich de voorleeskampioen noemen van alle basisscholen uit Harderwijk!

Omdat er wel 16 basisscholen uit Harderwijk meededen, werden er op woensdag 31 januari twee rondes georganiseerd in de Bibliotheek

Hieruit kwamen de twee voorleeswinnaars. Timme en Emilia gaan door naar de regiofinale. Wie weet wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen van 2024!

De schoolkampioenen werden aangemoedigd door het publiek vol meegebrachte fans. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek. Timme las een fragment uit het boek ‘Het raadsel van de boosaardige onderbroeken’ van Sam Copeland en Jenny Pearson. Emilia las voor uit ‘De Knerpers’ - Tom Fletcher.

Voorleeskampioen Bibliotheek Harderwijk

De jury van de eerste ronde bestond uit: Peter Voorbergen (Lions Club), Martijn Pijnenburg (Wethouder gemeente Harderwijk), Rende Oudhof (Manager programmering Bibliotheek Noordwest Veluwe). De jury van de tweede ronde bestond uit: Peter Voorbergen, Timo Verbeek (stadsdichter) en Rende Oudhof.

Zij waren zeer positief over het hoge niveau van de kinderen. De jury lette vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ieder kind mocht naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de bibliotheek.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is dé spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8.

Voorleeskampioen Bibliotheek