Thuis en tóch genieten van het allerlekkerste vlees

Slager Peter Schiffmacher maakt er met onderstaande herfstaanbiedingen opnieuw een feest van. Met het aller-allerlekkerste vlees dat er bestaat: entrecôte en rib eye van het beroemde Japanse Wagyu-rund. En van het Black Angus-rund de short ribs, picanha en sukadelappen. En, om het herfstweer te trotseren, eigengemaakte en dus héél rijk gevulde erwtensoep.
 

Kagoshima Wagyu Sir Loin Steak/Entrecôte 100 gram nu € 15,70. Kagoshima Wagyu Rib Eye 100 gram nu € 15,50

Het summum voor de echte liefhebber is ongetwijfeld vlees van het Wagyu-rund uit de stallen van het Japanse Black Kagoshima Wagyu. De verhalen, dat dit vlees haar zeldzame malsheid verkrijgt door de runderen te masseren, naar klassieke muziek te laten luisteren en bier te schenken, mogen worden betwijfeld. Zeker is dat de dieren hun leven lang worden verwend. Het is ook te zien aan de prachtige marmering, waarmee Kagoshima keer op keer de allerhoogste prijzen wint.
 
Info voor vleesgenieters: deze prachtige Sir Loin Steaks en Rib Eyes hebben graad A5+, dus de hoogste marmering die er bestaat. En een BM score van 11/12. Slager Peter: “Het vlees is ongelooflijk dooraderd en mals. Al die fijne lijntjes vet smelten tijdens het verhitten en geven een ongeëvenaarde smaakbeleving. Zo’n beleving; die vind je nergens!”

Black Angus Short Ribs 100 gram nu € 2,25

Het vlees van het Black Aberdeen Angusrund is prachtig ‘gemarmerd’ en daardoor heerlijk romig van smaak. Dat komt omdat de fokkers hun dieren veel rust gunnen en 120 dagen lang dagelijks flink verwennen met granen.

Slagerstip: “Als je de Black Angus Short Ribs rustig aan braadt en nadien nog een minuut of tien laat, dan krijg je gegarandeerd een mals stuk vlees op je bord”.

Black Angus Picanha 100 gram nu € 2,70

Picanha, ook bekend als 'staartstuk', is een bijzonder smaakvol stuk rundvlees dat vooral in Zuid-Amerika razend populair is. Deze Picanha komt van het Uruguayaanse Black Angus-rund ‘Grain Fed’. De dieren krijgen 120 dagen extra graan gevoerd en zijn vrij van hormonen en steroïden.

Tip van slager Peter: “Het vlees is zó smaakrijk, dat ik het enkel insmeer met wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Snij wat kerfjes in het vetrandje en laat het vlees na het aanbakken of grillen even afgaren.

Sukadelappen van Black Angus per 100 gram € 1,65

Stoofvlees zoals u nog nooit zo lekker heeft geproefd. Het vlees kenmerkt zich door een hoge graad van ‘marmering’. Deze culinaire delicatesse importeert slager Peter exclusief voor de betere restaurants. Maar zo’n fantastische smaakbeleving gunt hij natuurlijk ook al z’n klanten die thuisblijven en thuis willen genieten.

Rijk gevulde Oudhollandse erwtensoep per liter € 5,65

De lekkerste zelfgemaakte erwtensoep, gemaakt naar een beroemd recept uit grootmoeders tijd is nu tijdelijk kant-en-klaar verkrijgbaar. Smaakvolle krachtige snert, rijk gevuld met gezonde groenten en extra veel en lekker vlees als krabbetjes en rookworst. En snel klaar: alleen maar opwarmen!
 
De eerste reacties van Schiffmacher’s klanten zijn veelzeggend: “Zo lekker heb ik erwtensoep nog nooit geproefd!” en “Dit is de lekkerste erwtensoep van héél Harderwijk”.
 
Slagerij Schiffmacher vind je in de Luttekepoortstraat 32, vlakbij de Houtwalgarage, waar altijd wel plek is. De eerste twee uur parkeer je daar gratis.

Deze aanbiedingen zijn geldig tot en met zaterdag 10 oktober 2020 (en: op is op!)


Picanha Slagerij Schiffmacher vlees
(Black Angus Picanha)

Wagyu entrecote Slagerij Schiffmacher Harderwijk
(Wagyu entrecote)