Theaterwerkplaats Harderwijk komt met film in plaats van voorstelling

Maandag 4 mei komt Theaterwerkplaats Harderwijk met een film ‘Na de herdenking’ op HK13 en op de eigen website www.theaterwerkplaatsharderwijk.nl. Dat gebeurt na de herdenkingsplechtigheid en de toespraak van burgemeester Harm-Jan van Schaik.

De film is een collage van voordrachten van spelers van de Theaterwerkplaats en andere betrokkenen. Deze is gemaakt door Karel Epskamp.

HK13 zendt op herdenkingsavond meer bijdragen uit van Theaterwerkplaats
Na de film ‘Na de herdenking’ zal HK 13 ook een trailer uitzenden van de voorstelling ‘Oorlog onder de Huid’. Die trailer is gemaakt door Ton Pors. Daarna wordt de bijdrage van Theaterwerkplaats afgesloten met een filmopname van het theaterstuk “Stilte”. Eveneens een theaterstuk in het kader van herdenken maar dan twee jaar geleden.
 
De film komt in de plaats van voorstellingen ‘Oorlog onder de Huid’
Op 3 mei en op 4 mei zou het gezelschap in het kader van het landelijk evenement ‘Theater na de dam’ met een voorstelling komen in de Catharinakapel. In verband met de coronacrisis kunnen de voorstellingen niet gespeeld worden.
 
Het bestuur van Theaterwerkplaats beraadt zich op nieuwe voorstellingsdata
De voorstellingen zijn uitgesteld. Het theaterstuk is een samenwerking met Harderwijker Comité 4 mei, Stichting Joods Erfgoed Harderwijk De voorstelling onder regie van Doris Goosen is gebaseerd op teksten van Harderwijkers Evert Brandsen, Jan Foppen en Lia Dasberg. De poëzie is van Marijn Brandsen, Geert Zomer en Wietse Hummel. Jan Mannee en Esther Kövy hebben bijgedragen aan het muzikale deel van de voorstelling.

www.theaterwerkplaatsharderwijk.nl