Thais afhaalrestaurant Wanipa Thai opent in Harderwijk

Zaterdag 11 december 2021 gaat een lang gekoesterde wens van Maew Simmapim in vervulling. Nadat ze een jaar geleden thuis met Gerrit is gestart met haar Thaise keuken opent ze haar eigen Thais afhaalrestaurant Wanipa Thai in de Luttekepoortstraat 34 in Harderwijk.

“Ik kan goed koken”, zei Maew tegen Gerrit, kort nadat ze elkaar voor het eerst ontmoetten. “Ja, ja, eerst proeven, dan geloven.” zei Gerrit, maar hij was heel snel overtuigd

‘’Ze kookte werkelijk goed. En zo ontzettend lekker!...’ Gerrit is naast partner van Maew vooral ook ondernemer en zag mogelijkheden met haar passie voor koken: hij is haar grote steun bij het opzetten van haar nieuwe afhaalrestaurant Wanipa Thai.
 
Maew (van Thaise origine) kookte vanuit huis in haar vorige woonplaats kleine Thaise gerechten, ze had een trouwe klantenkring, maar haar passie voor koken ging verder. Ze kon - eerst op vrijwillige basis om professionele keukenervaring op te doen - aan de slag in een Vietnamees-Thais restaurant. Daar kwam in no-time de vraag of ze meer kon werken en in korte tijd ontpopte Maew zich als een zelfstandige kok die haar eigen Thaise stempel op de gerechten drukte. Authentiek Thais eten van constante, hoge kwaliteit, dat is waar ze zich in onderscheidde. En dat merkten de restaurantklanten ook, die gingen specifiek om haar gerechten vragen.
 
Toch vond Maew de mogelijkheden in dat restaurant om volledig haar eigen stijl en ideeën te ontwikkelen niet optimaal. Vandaar dat ze samen met Gerrit besloot om vanuit hun huis in Harderwijk weer zelf Thaise gerechten te gaan bereiden en aanbieden. Geheel naar haar smaak, met meer gerechten dan voorheen en zelfs met uitgebreide menu’s. Adverterend via de Nextdoor app, begon Maew in november 2020 zo’n 2 dagen per week met haar afhaal- en bezorgmaaltijden. In een mum van tijd bleken de twee dagen ruimschoots tekort.

De meest gehoorde reactie van haar trouwe klanten is: ‘’het is alsof je Thailand proeft!’’ Een groter compliment kon je Maew niet geven, dat inspireerde haar tot meer, maar dat was thuis niet meer te houden…

Authentiek Thais en vers
De gerechten die Maew bereidt hebben die echte, authentieke Thaise smaak. Met originele Thaise en verse ingrediënten. Thais koken is echt haar passie, de liefde voor de Thaise keuken proef je. Maew vindt het belangrijk dat iederéén hiervan kan genieten, daarom zijn dieetwensen geen probleem, zijn vrijwel alle gerechten vegetarisch te bereiden en kiest ze er voor geen varkensvlees in haar gerechten te gebruiken.
 
Zaterdag 11 december opening
Van de buitengevel tot het interieur, alles is hagelnieuw en voorzien van professionele keukenapparatuur. Afgelopen week werden de laatste puntjes op de i gezet en proefgedraaid. Zaterdag bent u van harte welkom in het prachtige nieuwe Harderwijks afhaalrestaurant Wanipa Thai.
Die dag krijgt u op straat voor de zaak heerlijke authentieke Thaise proefgerechtjes geserveerd. Maew en Gerrit heten u daarmee van harte welkom in hun zaak Wanipa Thai.

Kom gerust binnen en profiteer van hun openingsaanbieding: alle wokgerechten voor 11 euro en alle Curry gerechten voor 10 euro. Wilt u deze gerechten liever vegetarisch, dan krijgt u op genoemde prijzen 1 euro extra korting. Deze openingsaanbieding is alleen van toepassing op de afhaalgerechten en duurt tot en met zondag 19 december a.s.
 
Authentiek Thais eten bestellen kan via de website www.wanipathai.nl.
U bent ook welkom bij Wanipa Thai, Luttekepoortstraat 34 in Harderwijk.

Wanipa Thai zoekt bezorgers (15+, evt. met scooterrijbewijs) en een allround-kok, die ervaring heeft met de Thaise keuken of deze graag wil leren kennen.

Bekijk hier de openingsactie

Wanipa Thai Harderwijk
Samen met Noi (rechts) wijdt ze haar nieuwe keuken in. Maew Simmapim (links) is klaar voor de opening van haar afhaalrestaurant Wanipa Thai.