Terug naar het oude ‘baklokaal’

Zo’n negen jaar geleden leerde hij er het vak. De bakkerij van het Morgen College in Harderwijk. Afgelopen nacht kwam hij terug, met drie collega’s. Jeffrey van Laar, van bakkerij van Laar, zat een paar dagen geleden nog met de handen in het haar. 

De bakkerij aan de Bruggestraat in Harderwijk is al 1,5 jaar bezig met verbouwen.

Ze doen het in fases, zodat het werk zoveel mogelijk door kan gaan. Een week voor Pasen zou de nieuwe oven komen, gelukkig op tijd voor het drukke paasweekend. Maar helaas. “De oven had de verkeerde afmetingen, de fabrikant had niet de juiste gestuurd. Een ramp, want de Ouderwetse Bakkerij, waar we regelmatig onze broden bakten, had geen plek voor ons met Pasen”, aldus Van Laar. De fabrikant had wel een oplossing. Het team kon gaan bakken in Bemmel, gemeente Lingewaard. “Een uur en een kwartier rijden. Stel dat je iets vergeet? Dat was niet te doen.”

Een paar dagen geleden reed hij langs zijn oude school. “Ik dacht: ‘waarom vraag ik het niet gewoon aan meneer Roskam?’ Mijn docent van negen jaar geleden.” Roskam overlegde kort met directeur Blok, Van Laar overlegde met de fabrikant en twee dagen later kon hij er bakken. Voor een nacht terug op de oude stek. “Fantastisch dat het kan”, aldus een blije bakker.