Tentoonstelling Het magisch realisme van Chris ten Bruggen Kate in Noord Veluws Museum

De tentoonstelling ‘het magisch realisme van Chris ten Bruggen Kate’ is vanaf zaterdag 19 december 2015 tot en met 11 juni 2016 door het publiek te bezoeken.

Het magisch realisme van Chris ten Bruggen Kate

Chris ten Bruggen Kate (1920-2003) ontwikkelt halverwege de jaren vijftig een eigen (magisch)-realistische stijl. Kunstcriticus Ed Wingen noemt hem “de vader van het gestileerd realisme”. Met intense kleuren schildert hij, op sterk vereenvoudigde wijze, typisch Nederlandse landschappen waarbij hij ruimte en een magisch licht schept.

In het kunstenaarsdorp Nunspeet werkte hij onder andere met kunstschilders Jaap Hiddink en Jos Lussenburg en gaf hij les aan de Vrije Academie voor de Kunsten in Nunspeet.

Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet ontving in maart 2015 een omvangrijke schenking van de Stichting Chris ten Bruggen Kate. De museumcollectie werd zo’n vijftig werken rijker met tal van foto’s en persoonlijke documentatie.

Deze werken en een groot aantal bruiklenen zijn te bewonderen in het Noord-Veluws Museum van 19 december 2015 t/m 11 juni 2016. Zie ook: www.noord-veluws-museum.nl

Tentoonstelling het magisch realisme Noord Veluws Museum