Tennisvereniging Frankrijk viert jubileumfeest

Door Petronella Polinder - Tennisvereniging Frankrijk bestaat deze zomer 25 jaar. Zeven leden, Joop van Benthem, Rien de Boo, Jan Buisman, Paul Marchand, Cees Offereins, Gert Petersen en Dick van Zijl hebben dat in de zomer van 1992 bekokstoofd, ergens in een boerderij in Hierden. 

Harderwijk was groot genoeg voor een tweede tennisvereniging vonden zij. Het moest een ‘club met een ster’ worden, waar je het hele jaar door kon spelen. Goede faciliteiten dus en kunstgras banen.

Navraag bij de gemeente leverde het gebied Walstein op, in de buurt van de Tweede Parallelweg. De datum van oprichting is 28 augustus 1992. Toen is TV Frankrijk ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. De datum die de geschiedenisboeken in gaat, is echter 10 september 1992. In de krant van 3 september stond namelijk een uitnodiging, een oproep aan een ieder die meer wil weten over de nieuwe tennisvereniging. De opkomst, meer dan driehonderd mensen, was enorm. Voor tien gulden was men lid. Geld dat hard nodig was om alle gemaakte kosten te kunnen dekken. 

Door bezwaarschriften van omwonenden en ander juridisch gezeur, kon men pas in december 1994 tennissen.

Er waren banen, maar nog geen clubhuis. Er was een keet, vol met marsen, nutsen en warme chocomel. Inmiddels heeft de club een actief, stabiel ledental van zo’n driehonderdvijftig fanatieke tennissers. De club heeft jaren gekend met ledentallen van ruim vijfhonderd en moest zelfs een ledenstop invoeren.
 
“Onze vereniging onderscheidt zich vooral door het gezellige karakter. Dit komt omdat de 'club met een hart' draait op vrijwilligers.
Elk lid draagt zijn steentje bij aan het behouden en ontwikkelen van onze vereniging. Zo hebben wij ons clubhuis in eigen beheer doordat elk lid jaarlijks een drietal bardiensten vervult, worden de tuinen onderhouden door de leden van de tuincommissie en worden activiteiten georganiseerd door de activiteiten commissie”, zegt voorzitter Jasper Laman.

"Door al deze vrijwilligers wordt het mes aan twee kanten geslepen; elk lid blijft op deze manier betrokken bij de club en leert andere leden kennen. Door de enthousiaste inzet van al onze leden blijven bijvoorbeeld contributie en consumpties meer dan betaalbaar.”
 
Laman is zelf sinds het voorjaar van 2014 lid van de club. Hij ziet dat de professionaliseringsslag door blijft gaan. “Zo heeft ieder lid een ledenpas waarmee ze toegang krijgen tot het park en waar ze mee kunnen betalen in het clubhuis.”
 
Zaterdag 26 augustus is er een groot feest voor de leden en andere belangstellenden. Voor het programma, ga je naar TVF 25 jaar: “Tennis starts with love”
 
Wat Laman zelf zo leuk vindt aan het spelletje? “Tennis is naast een technische sport ook een heel leuk spelletje. Juist doordat je het zowel single als dubbel en dan ook nog dames, heren of gemengd kan spelen, zijn er zoveel spelvarianten dat het nooit gaat vervelen. Het bewijs; wij hebben leden van acht jaar oud, maar ook van boven de tachtig, zij spelen het nog steeds met veel plezier!” 

Is je interesse gewekt? Kom dan aanstaande zaterdag langs. “Voor diegene die overweegt om te gaan tennissen en denkt aan een lidmaatschap van TVF; we hebben aantrekkelijke aanbiedingen die alleen zaterdag geldig zijn”, aldus Laman. 

Tennisbanen van tennisvereniging Frankrijk

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info