Tennisvereniging Frankrijk treedt toe tot de KNLTB

Woensdag 11 december 2019 was een historische avond voor Tennisvereniging Frankrijk (TVF). Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) werd besloten definitief toe te treden tot de KNLTB. Leden kunnen voortaan KNLTB competitie spelen, meedoen aan toernooien in de omgeving en de vereniging kan gebruik maken van verschillende diensten die door de KNLTB worden aangeboden.

Het beloofde een spannende ALV te worden. Om definitief toe te treden, moest tweederde van het aantal aanwezige leden vóór het lidmaatschap met de KNLTB stemmen.

In Nederland zijn bijna alle tennisverenigingen lid van de tennisbond. TVF kon, ook met het oog op de toekomstvastheid van de vereniging, niet meer achterblijven. Met het KNLTB-lidmaatschap wil TVF haar leden meer (sportieve) mogelijkheden en uitdagingen bieden. Daarnaast denkt het bestuur dat TVF hiermee de komende jaren op verschillende vlakken kan doorgroeien, nieuwe (jeugd)leden zal aantrekken en de naamsbekendheid zal vergroten.

Het bestuur heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om meningen te peilen, informatie te verschaffen en open en eerlijk de dialoog met leden aan te gaan. Zo werd in 2018 door de ALV besloten voor 2019 een proefperiode met de KNLTB aan te gaan. Leden hebben al kennis kunnen maken met het spelen van competitie en toernooien. De pilot werd positief ontvangen. Voor het bestuur was dit de bevestiging dat deze koers echt ingezet moest worden. Tijdens de ALV van 2019 heeft het bestuur het voorstel voor definitieve toetreding tot de KNLTB verder toegelicht en konden alle aanwezigen hun vragen stellen. Uiteindelijk resulteerde dit in een stemming, waarbij meer dan 90% van de aanwezigen vóór toetreding was!

Jasper Laman-Jensen, voorzitter van Tennisvereniging Frankrijk, is trots. Trots dat we dit als bestuur hebben mogen realiseren voor onze mooie en gezellige club! Dit biedt TVF veel extra’s wat ten goede komt aan de vereniging en haar leden. “TVF kan op deze manier de tennissport doorgeven aan volgende generaties, uiteraard nog steeds met dezelfde TVF-cultuur die onze vereniging al vanaf de oprichting kent.”
Ook lid worden van TVF?
TVF is een warme, gezellige en open tennisvereniging en is een plek voor iedereen: of je nu heel competitief bent of puur voor de lol tennist, iedereen is welkom! TVF staat niet alleen voor Tennisvereniging Frankrijk, maar ook voor Tennis, Vriendschap en Fun. Daarnaast is TVF een échte vereniging, alles wordt volledig door en op basis van vrijwilligheid gedaan. Met en voor elkaar. Dat zorgt ervoor dat iedereen op zijn manier een steentje bijdraagt aan het behoud en de ontwikkeling van de vereniging. De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de toekomst van TVF zorgt voor extra binding met elkaar. Een lidmaatschap van TVF brengt dan ook een hoop nieuwe vriendschappen met zich mee.

Enthousiast geworden? Schrijf je voor 2020 in en word lid zonder inschrijfkosten (à EUR 35,-)! Kijk voor meer informatie op www.tvfrankrijk.nl. Heb je vragen, stuur gerust een mailtje naar ledenadministratie@tvfrankrijk.nl.