TEDxHarderwijk conferentie primeur

Op 3 november 2017 wordt TEDx Harderwijk georganiseerd. Ken je de TED beweging? www.ted.com en bijvoorbeeld www.tedxapeldoorn.nl ? De TED talks (Technology, Entertainment, Design) worden steeds bekender

Een conferentie is in beginsel bedoeld om mooie ideeën te verspreiden. Dat is ook de ideële doelstelling die we hebben in Harderwijk en omgeving.

Voor het presenteren van de conferentie op 3 november as. zoeken we een presentatrice/presentator die in het engels de dag kan begeleiden en de diverse ‘talks ‘ met elkaar kan verbinden.

De sprekers worden momenteel gezocht en alle medewerkers (sprekers, organisatie, presentatrice) aan de conferentie verlenen hun medewerking om niet.

De volgende onderwerpen staan in de planning:
  • Theorie U: 2 sociologische stromingen: absencing en presencing: zie http://www.theoryuplein.nl/theory-u/
  • Tomorrow's press: over het belang en/of de rol van onafhankelijke media en journalistiek; mogelijk journalist van Bellingcat refugees in Harderwijk: hoe een statushouder aan z'n toekomst werkt & een vluchtelingwerker zaken ervaart Stad als podium: over de rol en plek van kunst en cultuur in de (lokale) gemeenschap betekenis en ontwikkeling van technologie in de zorg (bijv de Tovertafel)
  • Sustainable production; contact gelegd met Fairphone het heden bezien vanuit historisch perspectief: gesprekken hierover gaande
De dag is van 14.00-20.00 uur en vindt plaats in Harderwijk. De talks worden allemaal opgenomen, misschien live gestreamed en staan vervolgens online. 

TedX Harderwijk Jaap Haanschoten