Technasium RSG Slingerbos en Levant wint Eureka Cup

4 Brugklasleerlingen van de RSG uit Harderwijk en Zeewolde hebben op 19 mei 2016 tijdens de Eureka Cup-day de eerste prijs gewonnen met hun prototype van de ING-app.
 

Een geweldige prestatie! De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Techniekpromotie.

Met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren wordt de uitdaging gezocht in het voortgezet onderwijs. De ontwerpopdrachten zijn realistische vraagstukken vanuit bedrijven die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. De RSG heeft meegedaan aan een opdracht voor de ING. De ING-bank wilde een ontwerp voor een ‘jongeren-bankieren-app’ om jongeren leren om te gaan met hun geld.
 
De jury was zeer onder de indruk en heeft uit de 34 inzendingen het prototype van de RSG-leerlingen beloond met de eerste prijs, omdat er achter ieder scherm een bedoeling zat. Door het gebruik van de app leren jongeren omgaan met geld en hebben ouders controle en toezicht op de uitgaven. Daarnaast levert het opbouwen van spaarkrediet extra credits op voor het spelen van de ‘money-saving-game’. Het prototype zat goed in elkaar en door de lessen in app-bouw en de feedback van de eigenaren van SMAPPS is de app tot een hoog niveau gekomen. SMAPPS is een softwarebedrijf dat apps ontwikkelt voor alle type mobiele devices.
 
De Eureka!Cup-day vond plaats in het Nationaal Militair Museum in Soest. De organisatie was goed geregeld. Er was genoeg te doen voor de leerlingen. Naast toegang tot het museum hebben de leerlingen meegedaan aan een teambuildingsopdracht en hebben zij allerlei nieuwtjes bij de science-markt gezien.
 
De 4 winnaars van het Technasium van RSG Slingerbos | Levant hebben, naast het in ontvangst nemen van de trofee, een bezoek aan de ICT-afdeling van het ING-hoofdkantoor in Amsterdam gebracht. Wellicht dat de toepassingen uit de app binnenkort door de ING verder uitgewerkt gaan worden.

RSG Technasiumklas Harderwijk Zeewolde