Technasium-leerlingen van RSG Slingerbos | Levant ontwikkelen bankieren app

Om het spaarvarken in een modern, nieuw jasje te steken en te vervangen door een virtuele spaarpot hebben leerlingen van de RSG een mobiel bankieren app ontwikkeld voor jongeren van 12-16 jaar.

Leerlingen van RSG Slingerbos | Levant uit de Technasium-brugklas hebben in opdracht van de ING Bank een mobiel bankieren app ontworpen voor jongeren.

De app moest een aantal elementen bevatten: leerzaam element, fun/gaming element, ondanks de digitalisering het sparen tastbaar maken en tot slot inzicht voor en interactie met ouders. Smapps uit Ermelo  heeft de leerlingen begeleid. Het softwarebedrijf ontwikkelt slimme apps voor alle type devices. Smapps heeft een workshop 'app bouwen' verzorgd en tijdens het project de leerlingen voorzien van feedback.
RSG Slingerbos/Levant

Op vrijdag 1 april jl. hebben de leerlingen het uiteindelijke resultaat gepresenteerd. Originele ideeën als een 'smiley login', een 'customized omgeving' en een spel waarbij levels door sparen ontgrendeld worden, kwamen voorbij. Uiteindelijk is 'groep 2' met Maud, Saskia, Sjoerd en Jochem als winnaar verkozen door Smapps.