TechFestival in de Bibliotheek Harderwijk

Op zaterdag 15 september tussen 11.00 - 14.00 uur vind je in de Digital Hangout in de Bibliotheek van Harderwijk de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software en robots. Ons Digital Hangout TechFestival is een dag vol vernieuwing voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar en hun vaders, moeders, opa’s en oma’s. 

Je krijgt de kans om kennis te maken en te spelen met heel veel soorten technische innovaties!

Kom om te experimenteren, samen te werken en te leren. Maar vooral om plezier te hebben!
 
Wat staat er op het TechFestivalprogramma?
  • Leren programmeren met Mbot, Cozmo, Co de Rups en Bee Bot (4 tot 14 jaar)
Je kan al jong beginnen met het leren van de principes van programmeren. Je kunt starten met Co de Rups of met de Bee-bot, een leuke robot met knoppen erbovenop. Wat oudere kinderen kunnen een mBot robot in elkaar zetten. Als jij wilt starten met programmeren, dan is dit de afdeling voor jou!
  •  LED Eyes maken (vanaf 9 jaar)
Met de LED-eyes soldeerkit leer je de basis van solderen. De LED-eyes zijn veelzijdig en kun je verwerken op allerlei manieren. Je kunt ze toevoegen aan een kunstwerk of verwerken in een wearable (bijvoorbeeld armband, knoop, ring).
  •  Zenuwspiraal maken (vanaf 7 jaar) 
Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang. 
  •  Scribbling tekenrobot (vanaf 7 jaar)
Van een blikje, drie stiften, een batterij en een melkopschuimer ga je zelf je eigen tekenrobot maken. Als de robot werkt mag je hem zelf versieren en natuurlijk mee naar huis nemen.
  •  Makey Makey (vanaf 6 jaar)
Met Makey Makey verander je alledaagse dingen, zoals fruit of speelgoed in een toetsenbord en gebruik je ze om je computer aan te sturen. Een Makey Makey is een printplaatje dat gebruikt wordt als toetsenbord. Je verbind de MakeyMakey met een computer en de kabeltjes aan (geleide) materialen (bananen, snoepjes, koekjes, water, klei etc.). Je houdt één kabel vast. Als je de materialen aanraakt, dan maak je een stroomkring en stuurt de MaKey Makey een commando naar de computer.
  •  Hologramprojector maken (vanaf 7 jaar)
Een hologram is een 3D figuur die in de lucht lijkt te bewegen. Je ziet dus een afbeelding op een plek waar je hem niet verwacht. 
  • AppCamp
In onze multimedia-ruimte kun je fantastische apps uitproberen. Er zijn zes verschillende apps voor verschillende leeftijden, van peuters t/m ca. 12 jaar. 

Het festival is gratis, maar je moet je wel vooraf even online aanmelden via www.ticketkantoor.nl/shop/TechFestival