Taxichauffeur mishandeld door een man in het bijzijn van zijn vrouw

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 november 2017 werd tijdens de horecadienst een politie agent aangevallen in het centrum van Harderwijk.

Twee politie agenten zagen dat een taxichauffeur werd mishandeld door een man in het bijzijn van zijn vrouw.

Hierop renden zij naar het incident toe en spraken de man aan. De vrouw richtte zich direct op één van hen en vloog de politie agent aan. Hierdoor ontstond een worsteling waarbij de politie agent aan het haar naar de grond werd getrokken.

De man in het verhaal reageerde behoorlijk agressief op deze situatie en bemoeide zich met de worsteling. De andere politie agent probeerde de vrouw van politie agent, die op grond lag, af te halen. Dit kostte echter de nodige moeite.

Gelukkig was er een oplettende én moedige burger, die ook getuige was van het hele voorval, die direct te hulp schoot. Deze burger zorgde er met de nodige moeite en inspanning voor dat hij de agressieve man op afstand kon houden. Mede hierdoor konden de politie agenten de vrouw uiteindelijk fixeren en aanhouden.

De agressieve man werd daarna ook aangehouden. De politie is deze oplettende en moedige burger erg dankbaar voor zijn adequate optreden.