Talenten v.v. Zwart Wit’63 spelen toernooi met Go Ahead Eagles

Op 1 mei zal er een internationaal toernooi worden gespeeld bij Go Ahead Eagles. Het is een eigen jeugdtoernooi, opgezet door medewerkers van de profclub uit Deventer. Op de home of Football Cup zullen teams deelnemers uit Nederland, Duitsland en België.

8 BVO-teams en 1 team bestaande uit spelers van de partnerverenigingen zullen strijden om de winst, de penaltybokaal, beste speler en beste keeper van dit toernooi

Naast dat Go Ahead Eagles mee doet met hun eigen team uit de academie, doen zij ook mee met een team, bestaande uit spelers van hun partnerclubs. Hier is een selectieprocedure aan vooraf gegaan.

Eind 2023 zijn Pieter Kok en Daan Granneman van v.v. Zwart Wit’63 op trainingsstage gegaan bij Go Ahead Eagles. Op de woensdagavond werden er trainingen gevolgd. Zij zijn gestart met een groep van 60 spelers waarbij er steeds na 2 trainingen spelers afvielen. Dit hebben zij een aantal weken met goed gevolg afgesloten en deze week werd de definitieve selectie van dit gelegenheidsteam bekend gemaakt.

Zowel Pieter en Daan zijn geselecteerd voor dit gelegenheidsteam. Een prima prestatie van deze jonge spelers en erg leuk om hun bijdrage te mogen leveren op woensdag 1 mei gedurende de hele dag. Ter voorbereiding op het toernooi zullen de jongens nog één keer samen komen met de selectie en dit zal gepaard gaan met een sportmaaltijd, videoanalyse en een pittige training.

Een leuke ervaring voor de jongens die bij v.v. Zwart Wit’63 spelen en bij hun eigen club op ramkoers liggen voor het kampioenschap in de hoofdklasse.

De aanwezige clubs zijn: Royal Antwerp, Pec Zwolle, De Graafschap, Go Ahead Eagles, Rot-Weiss Essen, Union Saint-Gilloise, Hannover ’96, SC Cambuur en het partnerclubteam.

Talenten v.v. Zwart Wit 63 toernooi Go Ahead Eagels