Tafeltennis vereniging Harderwijk viert 50 jarig bestaan

Op 29 augustus viert de Tafeltennis vereniging Harderwijk zijn 50 jarig bestaan. De 2 plaatselijke verenigingen Tweelingstad en Weltexo besloten in 1965 samen verder te gaan onder de naam TTV Harderwijk. 

Een logische stap destijds, daar beiden een moeizaam bestaan hadden. De ene vereniging had een onderkomen in het toenmalige Odeon, maar nauwelijks materiaal (was zelfs gedeeltelijk gemaakt op de ambachtsschool), terwijl de andere vereniging goed materiaal en middelen had, maar geen speelruimte.

Deze historische stap heeft geleid tot de TTV Harderwijk, een bloeiende vereniging met zo’n 40 á 50 leden, waar zowel recreatief als competitief getafeltennist kan worden

De gymzaal aan de Vondellaan 26 is de plaats waar de activiteiten van de vereniging plaatsvinden op maandag-, dinsdag- en vrijdagavond. In de ruimte eronder is een gezellige kantine gecreëerd, zodat er ook na het tafeltennissen nog even kan worden bijgepraat en nabeschouwd ‘onder genot van een hapje en drankje’.

Programma 29 augustus 2015:

We beginnen, om 14.00 uur met een demonstratie/clinic in de zaal door de gebr. Vlieg. Jan en Anne waren tijdens hun actieve periode als speler toonaangevend in de tafeltenniswereld. Met hun team uit Middelstum speelden ze ere divisie, ze hebben in het Nederlandse team gespeeld en meegedaan aan o.a. EK’s en WK’s. Toen ze stopten met het spelen op het hoogste niveau zijn ze jarenlang bondscoach geweest van het Nederlandse team, waarbij ze o.a. Bettine Vriesekoop hebben begeleid tijdens Olympische Spelen.

Maar ook spelers als Trinko Keen en Danny Heister zijn ver gekomen, met Jan Vlieg als hun coach. De mannen zullen wat dingen gaan uitleggen over onze sport, en ons al spelend meenemen door de geschiedenis van het tafeltennis, en de diverse mogelijkheden ervan. Alles zal voorbij komen, de opslag, het plaatsen, het geven van effect, enz. enz. Kortom, een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de tafeltennis sport.

Aansluitend is er een receptie georganiseerd (van 15.30 tot ca 17.00 uur), om iedereen in Harderwijk en omgeving de gelegenheid te geven hun felicitaties over te brengen, en om wellicht wat meer te weten te komen over het tafeltennissen. Uiteraard zullen we enorm verheugd zijn als deze samenkomst van leden, oud-leden, geïnteresseerden, enz. zal leiden tot een gezellige, ongedwongen middag, waar oude bekenden elkaar weer eens tegenkomen, en anderen elkaar leren kennen in een andere omgeving.

De muzikale omlijsting van het geheel zal worden verzorgd door het Shanty koor de Boekaniers, en DJ Goos. Dus, zin in een leuke, gezellige en sportieve middag?

Kom naar de Vondellaan 26 om met ons het feest tot een succes te maken