Taal- en computervrijwilligers gezocht voor Taalhuis!

Onlangs is in Bibliotheek Noordwest Veluwe het Taalhuis geopend. 

Het Taalhuis is er voor de inwoners van de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Putten en Ermelo die willen bijscholen op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Voor de ondersteunen van deze mensen, zoeken we taal- en computervrijwilligers in de regio Noordwest-Veluwe.

Taalvrijwilliger
Als taalvrijwilliger ondersteunt u iemand één op één of in een klein groepje bij het leren en oefenen van de Nederlandse taal. Denk aan een leesgroep of praatgroep. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn. De activiteiten en verdere begeleiding vinden plaats in de Bibliotheek. Elke taalvrijwilliger krijgt een basistraining van vier dagdelen. De training wordt op HBO-niveau gegeven.
 
Computervrijwilliger

Als computervrijwilliger ondersteunt u personen die in groepsverband de cursus Klik&Tik volgen. U beschikt over computerervaring op gebruikersniveau. Geduld en interesse in de cursist is ook een voorwaarde. Je moet een vraaggesprek kunnen voeren (ook met iemand die niet zo goed Nederlands kan).
 
De Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt u een leuke werksfeer, een inspirerende omgeving en tevens een gratis jaarlidmaatschap.
 
Interesse? Stuurt u een mail naar [email protected] of bel met de taalcoördinator Fatima Essabani (06-51572983) of met digitaalcoördinator Jack van Zundert (06-11326492).
 
Op onze website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl kunt u meer informatie vinden over het Taalhuis, de diverse Taalpunten in de Bibliotheekvestigingen en ook informatie over de Cursus Klik&Tik.