’t Pietenhuis in Harderwijk gaat bijna weer open!

Zondag 19 november opent ’t Pietenhuis voor de achtste keer haar deuren. Het pand op Klooster 4 is dé logeerplek voor alle Pieten en Sinterklaas die daar tot en met 3 december verblijven. Kinderen die nieuwsgierig zijn kunnen samen met hun ouders of grootouders op bezoek komen. 

“Het is gewoon dé logeerplek in Nederland voor alle Pieten en Sinterklaas.

Het is voor ons een eer om ze te mogen ontvangen’, zegt Tim Smit, Projectcoördinator van Cultuurkust. ‘In ruil daarvoor mogen de kinderen ze komen bezoeken en zijn we vier middagen per week open. ‘t Pietenhuis is razend populair.”
 
Als je Tim mag geloven is er in ‘t Pietenhuis van alles te beleven. “De kinderen lopen met hun Pietenpaspoort door het gebouw en door stempels te halen bij de verschillende activiteiten kunnen ze hun Pietendiploma halen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld meedoen met marsepein kleien, pepernoten bakken, daken lopen of kragen knippen. Je kunt komen kijken naar de werkkamer van de Goedheiligman of de bedjes bewonderen waar de Pieten slapen. Verder leest Sint verhalen voor en kunnen de kinderen zien hoe de pakjes worden ingepakt’.
 
In de weekenden is er een leuke Sinterklaasvoorstelling in het huistheater. Dit jaar speelt Punt Producties de voorstelling ‘Dank u feestelijk Sinterklaas’ over Buurman Bulder die helemaal alleen woont in een weiland aan het einde van de wereld. Iedereen die in de buurt komt, jaagt hij weg. Zelfs Sinterklaas. Maar dan ziet Bulder dat Sinterklaas een grote zak met kadootjes bij zich heeft. En alleen lieve, brave mensen krijgen iets van de Sint. ‘Het wordt een hele leuke familievoorstelling vol grapjes. Ook in het decor. Buurman Bulder heeft allemaal gevaarlijke vallen in het weiland gezet. Als er aan touwtjes wordt getrokken verschijnen de raarste dingen!’

Tim wil verder nog even zijn waardering uitspreken over de 100 vrijwilligers die helpen bij het opbouwen of zich tijdens ’t Pietenhuis met volle overgave in het Sinterklaasgebeuren storten. “Sinterklaas en de Pieten zijn elke dag aanwezig en daar zijn we ze zeer dankbaar voor. Natuurlijk zijn we ook blij met alle pepernoten en het pepernotendeeg van pepernotenfabriek Van Delft. Geen wonder dat de Sint en de Pieten voor onze locatie hebben gekozen. Van Delft is de grootste pepernotenfabriek van de wereld, gevestigd hier in Harderwijk, en dankzij hen ruikt het in ons Pietenhuis zo heerlijk naar pepernoot.”
 
Vanwege het enorme succes van ’t Pietenhuis en om lange wachtrijen te voorkomen is het verstandig om van tevoren kaartjes te bestellen.  

’t Pietenhuis is van 19 november tot en met 3 december open op:
 

  • Woensdag          13.30-17.00 uur
  • Vrijdag                 13.30-17.00 uur
  • Zaterdag             11.00-17.00 uur
  • Zondag                13.00-17.00 uur
Entree Pietenhuis € 4,50 (€ 5,00 aan de deur).
Pietenhuis inclusief voorstelling, € 10,00 (€ 12,50 aan de deur)
NB: van 0 tot 1 jaar gratis! Volwassenen dienen ook een kaartje te kopen.
Voor meer informatie en tickets:  www.tpietenhuis.nl

Pietenhuis Harderwijk

Tomassen Reclame

Adresgegevens

Reaumurstraat 7
3846 BZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-414411

Meer info