SURE, de snellaad E-bike voor toerisme en de zakelijke markt

Door Marco Jansen - Met een netwerkevent voor partners met muziek, hapjes, drankjes en de komst van wethouder financiën, verkeer en recreatie Wilco Mazier is het Experience Center van SURE Mobility op donderdag 25 mei officieel geopend. 

Aan de Lorentzstraat 11-8 is het hoofdkantoor van SURE, de producent van een nieuwe generatie E-bikes met een innovatieve accutechniek

De opening viel samen met de Nationale Fiets naar je Werk Dag. SURE heeft namelijk tot doel om de mobiliteitstransitie te versnellen richting meer duurzaamheid en lagere CO2-uitstoot door de inzet van elektrische fietsen.

SURE opening Wilco Mazier
 
Vrijetijdsbranche
Het concept is bedacht door oprichter Patrick de Wit. Hij heeft 23 jaar op Mallorca in Spanje gewoond waar hij 24 horecazaken runde met 687 man personeel. In de zomermaanden was hij actief op het Spaanse eiland en in de winter verhuurde hij E-choppers op landelijke vakantieparken. Dit bedrijf verkocht hij in augustus 2021, maar de vrijetijdsbranche bleef voor hem een interessante sector. Zo lanceerde De Wit in augustus 2021 DRIVE, een all-in-one boekings- en reserveringsplatform om activiteiten, evenementen en vervoersmiddelen te huren en te verhuren. Volgende maand is dit boekingssysteem volledig operationeel.
 
In oktober 2022 verkocht hij zijn horecazaken en vond met zijn vriendin hun droomhuis in Hierden. Dit is één van de redenen waarom het hoofdkantoor van SURE nu in Harderwijk aan de Lorentzstraat staat. „Een jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de hybride super condensator; een accutechniek die vele voordelen biedt ten opzichte van de traditionele Lithium / Lithium-Ion accu. Deze wordt ook in de Formule 1 techniek gebruikt. In de micromobiliteit, zoals een fiets of step, bestond dit nog niet.”

De revolutionaire accutechniek is toegepast in de E-bikes van SURE. Doordat deze niet ontvlambaar is, kan de accu binnen worden opgeladen. „Uniek is dat de accu supersnel oplaadt, 72% in slechts 8 minuten. Binnen een half uur is de accu volledig opgeladen. Ter vergelijking: met een reguliere accu is dat 6 a 8 uur. De levensduur van de hybride super condensator is 12 keer langer dan een Lithium accu; de standaardbatterij in elektrische fietsen. De actieradius is 90 kilometer en de fiets is begrensd volgens de wettelijke norm op 25 kilometer per uur”, vertelt Jasper Rynders, verantwoordelijk voor de strategische partnerschappen en allianties.

SURE opening
 
Nederlands design
De kenmerkende oranje fiets is modulair gebouwd uit componenten die deels in Azië, Europa en in Nederland worden geproduceerd. „Wij krijgen de beste onderdelen die wij op meerdere locaties assembleren: in Harderwijk, in Goes en nog een derde nog niet nader te noemen locatie.”

De fietsen zijn uitsluitend voor de zakelijke markt. „Dat is voor ons interessant, omdat de zakelijke markt precies weet wat ze wil en nu de mogelijkheid heeft om voor een kwaliteitsproduct te kiezen. Het gaat niet alleen om de fiets, maar ook de manier waarop deze fiets is gemaakt met de batterijtechnologie en het feit dat alle fietsen zijn verbonden via een app. De fiets is voorzien van een SIM-kaart van KPN, waardoor we deze overal kunnen volgen en de fiets altijd terug te vinden is. KPN IoT is een partner voor de lokalisering en connectiviteit van de fiets. Het geeft bedrijven via de backoffice inzicht in het gebruik. Ook is de fiets volledig verzekerd en gefinancierd via de financiële partner Mmobility. Je kunt hem al leasen vanaf 2,49 euro per dag. Door het comfort voor de fietsgebruiker is het een waardig en duurzaam alternatief voor de auto voor woon- en werkverkeer. Dit reduceert de CO2-footprint.”
 
Ook wordt de fiets ingezet in de toerisme- en recreatiebranche. In Goes zijn de eerste 138 fietsen al uitgeleverd aan Funbikes én Smart Wheelz in Zeeland; zij behoren met 23 locaties tot de grootste verhurende partijen in de toeristische sector in Zeeland. In Harderwijk wordt samengewerkt met Dirk Roelofsen van Veluvia; de E-bikes van SURE zijn hier reeds te huur. Ook wordt samengewerkt met Inge van Assen van Heerlijk Harderwijk. „Dit wordt een langdurige en grootschalige samenwerking om een bijdrage te leveren aan de duurzame en toeristische doelstellingen van de gemeente Harderwijk.”
 
Bedrijven kunnen de fietsen kopen, leasen of in consignatie nemen. Rynders verwacht in het najaar te starten met de levering aan bedrijven die afscheid nemen van de leaseauto. Zij kunnen kiezen uit de zeven basiskleuren van SURE of de E-bike personaliseren in de huisstijl van het bedrijf, zoals de Shell en Rabobank fiets die in het Experience Center staan. Rynders: „De ambitie van SURE is om dit jaar nog 6.000 fietsen in de markt te zetten. Ik verwacht dat er een hoop proefritten op Lorentz gemaakt gaan worden.”
 
SURE Mobility
Lorentzstraat 11-08
3846 AV Harderwijk
www.sure-mobility.com
[email protected]

SURE pand Harderwijk