Support Casper tijdens BBQ-livestream spektakel

Op zondagmiddag 7 juni gaan 25 teams de strijd aan tijdens een BBQ-livestream wedstrijd, waarbij geld wordt ingezameld voor Support Casper. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve en effectieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Organisator John van de Ven (Hierden) van Gastropedia: Net als de horeca zijn ook vele in de evenementen werkende mensen de afgelopen weken zeer zwaar getroffen.

Maar stilzitten past niet bij deze doelgroep en juist daarom zijn we allemaal gemotiveerd om ons in te zetten voor het goede doel: het werk van Support Casper!“


De 25 teams zullen op eigen locatie de verschillende gerechten klaarmaken in de strijd om de winst van de eerste BBQ-livestream wedstrijd. De wedstrijd is zondagmiddag 7 juni vanaf 13:00 uur live te volgen via de facebookpagina van Gastropedia www.facebook.com/gastropedia.nl/

BBQ wedstrijd
Het event zal gepresenteerd worden door Puck van Kerkhoven. Elke team maakt drie gerechten klaar waarbij de hoofdingrediënten voor iedereen hetzelfde zijn, maar iedereen qua sauzen en garnituren vrij is om dit zelf af te maken. De jury beoordeelt via de livestream de verschillende gerechten van de teams.

Support Casper
Alle teams zetten zich in om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event.

Wat doet Support Casper?
Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de meest dodelijkste soort kanker in ons land. Iedere dag overlijden er 8 mensen. Van de gediagnosticeerde patiënten sterft 93% binnen een half jaar.

Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie; Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.

Prof. dr. Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Daarnaast is hij clubarts van Feyenoord.  Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro-immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.

Support Casper tijdens BBQ-livestream spektakel