Subsidies aanvragen simpeler door optuigen subsidiebureau

Door Harry Schipper – Met het optuigen van een subsidiebureau in het Huis van de Stad wordt het vanaf volgend jaar makkelijker om een gemeentelijke subsidie aan te vragen.
 

Ook de info over gemeentelijke subsidies en hoe je die kunt aanvragen via de website van de gemeente Harderwijk wordt verbeterd en is straks makkelijker vindbaar.

Op het subsidiebureau komen een subsidieadviseur en subsidieondersteuners te werken. De adviseur gaat het lokale subsidiebeleid en de regelgeving erover ontwikkelen. De subsidieondersteuners verwerken de subsidies en beoordelen de eenvoudige subsidies.

De oprichting van het subsidiebureau is het resultaat van de tips die de Rekenkamercommissie Ermelo Harderwijk eind vorig jaar gaf, nadat ze een onderzoek had uitgevoerd naar de subsidies in Harderwijk. De gemeenteraad nam in november die tips over. De gouden tip was om de uitvoering van het subsidiebeleid te verbeteren, bijvoorbeeld door het instellen van een centraal uitvoeringspunt. Dat wordt dus het nieuwe subsidiebureau.

Als het bureau eenmaal goed draait gaat de gemeente ook kijken of het een rol kan spelen bij het verwerven van subsidies van bijvoorbeeld rijk en provincie.