Straatvoetbaltoernooi voor sociaal kwetsbaren tijdens Aaltjesdagen Harderwijk

Het is je vast niet ontgaan, de Aaltjesdagen die in het weekend van 10 tot en met 12 juni plaatsvinden in Harderwijk. Ook bij P6 Dolfinariumeiland wordt het zaterdag de elfde een drukke boel, dan vindt namelijk het Life Goals Festival Harderwijk x Veluwegames plaats: een multisportevenement.

Deelnemers zijn mensen die moeite hebben om aangesloten te blijven bij de maatschappij

Veel dak- en thuislozen, statushouders, (ex-)verslaafden en mensen met ggzproblematiek strijden hier om enerzijds om de winst en anderzijds om de Fairplay-beker. Naast de 4-tegen-4 voetbalcompetitie zullen er allerlei andere activiteiten verzorgd worden, zoals kickboksen, een snelheidsmeter, voetvolley, oudhollandse spelletjes en een slowbike parcours. Van alles wat, dus!

Life Goals Harderwijk
Het sociale sportevenement is een initiatief van Stichting Life Goals Nederland in samenwerking met Veld42. Zij brengen gezamenlijk mensen in beweging die geen of moeilijk toegang hebben tot het reguliere sportaanbod. Aan de hand van wekelijkse sportmomenten en evenementen als het Life Goals Festival Harderwijk x Veluwegames bieden zij perspectief voor deze doelgroep. Sport zorgt immers voor een goede mentale en fysieke gezondheid, positieve energie en sociale contacten.

Voor meer informatie, kijk op www.stichtinglifegoals.nl