Stichting mensen in nood gaat opgeruimd 2024 in

Bij Stichting Mensen in Nood 0341 is op 20 januari het pand opengesteld van 9.30 tot 13.00 aan de Nobelstraat 9 voor alle geïnteresseerden die kleding voor een 1 euro willen kopen.

Na de drukte van de feestdagen eind vorig jaar wat nu al ver weg klinkt, zijn de vrijwilligers druk bezig geweest de kleding op te hangen en te sorteren

De kleding is op 20 januari te koop voor 1 Euro per stuk. Of het nu gaat om een jas, jurk, pak, trui dat maakt niet uit. Damens en herenkleding en kinderkleding vanaf maat 92.

Door deze opruiming komt er weer ruimte om kleding voor het nieuwe seizoen kwijt te kunnen welke de gezinnen die hulp krijgen gratis mogen uitzoeken.

De bovenverdieping is in 2023 getransformeerd in een gezellige boetiek, compleet met paskamer om de ervaring van winkelen te creëren. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit leuk, samen shoppen is toch anders dan dat het op een rek staat bij de uitgifte. Even “shoppen” met mamma is een herinnering waar we allemaal met een glimlach aan terug willen denken toch?

En net als een winkel moet kleding wel rouleren en moet er weer een nieuw seizoen ingericht worden. Daar om gaat de kleding voor een klein symbolisch bedrag in de “opruiming.”

'Als het een succes is zou het leuk zijn om dit eens per kwartaal te doen' zegt één van de vrijwilligers. 'Zo is het dan ook voor mensen met een laag budget mogelijk iets anders aan te schaffen, de feestdagen zijn al duur genoeg geweest' Er is niet meer zo’n taboe op tweedehands kleding, steeds meer mensen schaffen dit aan. En waarom ook niet, soms is het als nieuw en zelfs ongedragen. Naast het pand van de Stichting op nummer 7 zit Nel's kledingwinkel. Neem daar ook maar eens een kijkje, hier zijn ook mooie kledingstukken te koop voor een klein bedrag. Vanaf 23 januari zijn ze weer open Dinsdag: 10:00 - 15:00 Woensdag: 10:00 - 15:00 Donderdag: 10:00 - 15:00. Hier kun je zo binnenlopen.

Ben je nieuwsgierig wat wij doen als Stichting mensen in nood 0341, wij geven 20 januari graag antwoord op alle vragen. Kom naar de Nobelstraat 9 zodat je kunt zien wie wij zijn en misschien zit er nog leuke kleding voor je bij.