Stichting Leergeld Randmeren krijgt komende drie jaar € 15.000 van Lions

Op woensdag 24 april j.l ontving Stichting Leergeld Randmeren van de Lions Harderwijk een cheque ter waarde van € 5.000,00 voor dit jaar. Daar blijft het niet bij, ook voor de komende twee jaar doneert de Lions jaarlijks hetzelfde bedrag.

Namens de stichting waren voorzitter Laurens de Kleine en coördinator Harderwijk Hetty Schouten aanwezig. De cheque werd namens de Lions overhandigd door Coert de Boer, Marc Groenveld en Ton van Ginkel

Het bedrag is in eerste instantie bedoeld voor 10 badenkaarten voor kinderen
Het gaat om alle kinderen van 13-15 jaar in Harderwijk. “Het blijkt dat veel kinderen in onze doelgroep wel een zwemdiploma hebben behaald via het Jeugdfonds Sport en Cultuur, maar dat ze in de zomermaanden niet naar het zwembad kunnen”, aldus voorzitter Laurens de Kleine. “Het ontbreekt hen dan aan geld daarvoor.” Het zijn 140 kinderen die vaak nog niet wat kunnen bijverdienen.
Ze kunnen wel zelfstandig zonder ouders naar De Sypel in Harderwijk.
 
Ook de Lions is blij met de nuttige besteding van hun geld
“Wij beschikken over een budget, speciaal bestemd voor het bestrijden van eenzaamheid en armoede”, aldus Coert de Boer van de Lions. “We kwamen in gesprek met deze stichting en zagen dat het bedrag op een nuttige manier wordt besteed.” Het geld dat de Lions aan goede doelen besteedt komt voornamelijk uit diverse activiteiten die ze organiseren. Zo wordt elke vrijdag – en zaterdagmorgen een boekenmarkt gehouden in het voormalig pand van tuincentrum Flora Jozina aan de Stadsdennenweg.
 
Stichting Leergeld helpt kinderen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs

De stichting wil zoveel mogelijk kinderen in de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde laten meedoen in het onderwijs en de samenleving. De stichting werkt daarbij samen met diverse instellingen uit het maatschappelijk veld. 

Cheque Lions aan Stichting Leergeld Randmeren
Ton van Ginkel, Hetty Vermeer, Marc Groenveld, Coert de Boer en Laurens de Kleine.