Stichting HOE Harderwijk-Hierden verrast door gulle gift

Veel Harderwijkers en Hierdenaren zijn druk bezig met het inzamelen van kleding, speelgoed en schoolspullen voor stichting Hulp Oost-Europa (HOE). 

Op zes verschillende adressen in de stad, buitenwijken en in Hierden kunnen de spullen worden ingeleverd. Eens in de zoveel maanden rijdt er een vrachtwagen vol naar Servië, waar het in de dorpjes wordt uitgedeeld.

Stichting HOE richt zich op achtergestelde groepen kinderen, naar wie ook de overheid niet omkijkt. Roma-zigeuners bijvoorbeeld, die vaak in extreme armoede leven. De kinderen kunnen niet naar school, eten, kleding en speelgoed is schaars. In Vojvodina, de noordelijke provincie van Servië, heeft Stichting Hulp Oost-Europa contact met verschillende kerken die de arme mensen en kinderen helpen.

De afdeling Harderwijk-Hierden heeft veel contact met de plaatselijke predikant Aleksandar Subotin. “De afgelopen tien jaar hebben we het voor elkaar gekregen dat alle kinderen uit dorpen die geestelijk ‘onderhouden’ worden door Subotin het basisonderwijs volgen. De komende jaren willen we gaan organiseren dat steeds meer kinderen ook een vervolgopleiding krijgen, een vak leren”, zegt Bernhard Timmer, actief binnen stichting HOE.
 
Wuestman steunt dat initiatief van harte en heeft stichting HOE Harderwijk-Hierden verrast met een mooie financiële bijdrage. De cheque werd overhandigd aan Margreet Agterhuis en Bernhard Timmer.

Stichting HOE cheque uitreiking Wuestman Harderwijk