Steppen en loopfietsen

Steppen is goed voor het evenwicht van het kind. Kinderen die veel gestept hebben zullen vaak gemakkelijker de overstap naar een fiets maken.

Zijwieltjes zijn dan vaak niet meer nodig. Daarnaast is de step natuurlijk goed voor de beweging!

Bestellen kan bij Houtendiershop in Harderwijk en via de webshop 

Waar moet je nou op letten als je een step kiest?

De gebruikte lagers. De steps die je bij ons vindt hebben de beste lagers! Bijvoorbeeld de Micro Sprite Autumn Red heeft een ABEC waarde van 9. Dit is de hoogste en meest nauwkeurige waarde. 

Het deck, dat is de plaats waar de voeten op staan. De breedte van het deck is bepalend voor de stabiliteit van de step. Hoe breder het deck, des te beter kan het kind zijn of haar evenwicht bewaren. Dit is voornamelijk voor de beginnende stepper belangrijk. Het materiaal van het deck kan ook van invloed zijn op de veerbaarheid van de step. Een deck gemaakt van metaal is stug en zal minder veren dan een deck gemaakt van kunststof. Als je op een gladde en vlakke ondergrond rijdt maakt het niet uit, maar step je vaak op klinkers dan zal de step met een metalen deck minder comfortabel zijn.

De wielen zijn ook van invloed op de stabiliteit van de step. Een step met 2 wielen aan de stuurzijde is heel stabiel en uitermate geschikt voor de beginnende stepper, ook voor kleine kinderen. Deze step blijft ook uit zichzelf staan. Ga je met de step wel eens op een minder harde ondergrond rijden? Dan is de breedte van het wiel ook belangrijk.

Micro mini step Houtendiershop Harderwijk

Houtendiershop

Adresgegevens

Donkerstraat 21
3841 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-753263

Openingstijden

Ma 13.00 - 17.00 uur
Di 10.00 - 17.00 uur
Wo 10.00 - 17.00 uur
Do 10.00 - 17.00 uur
Vr 10.00 - 17.00 uur
Za 10.00 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info