Steenbreektrofee voor Steenbreekvirus Harderwijk

Het project Steenbreekvirus Harderwijk won woensdag 22 september de Steenbreektrofee. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een project dat bijdraagt aan biodiversiteit, klimaatadaptie en leefbaarheid door Stichting Steenbreek. Het winnende project werd opgezet door Harderwijker Ingrid Klooster.

Tijdens de coronacrisis werden in Harderwijk geveltuintjes aangelegd. Dit zijn kleine tuintjes voor een huis, die worden onderhouden door de bewoners

Daarnaast vond eerder ook een succesvol bomenproject plaats. Ingrid Klooster zag hoe dit de mensen samenbracht en de buurt hielp met vergroenen. Zij startte het project Steenbreekvirus. Het vergroenen van de straat breidde zich uit als een virus naar de hele buurt. “Iedereen denkt bij virus aan corona, maar het Steenbreekvirus is heel positief en het is heel goed als dat zich verder uitbreidt”, zegt juryvoorzitter Margot Ribbink over het project.

Nadat er vorig jaar geen beoordeling plaatsvond in verband met de pandemie, waren er dit jaar 29 inzendingen. De inzendingen waren zo uiteenlopend dat gekozen werd voor twee prijzen: burgerinitiatieven en professionals. Het Steenbreekvirus van Harderwijk won de eerste prijs in de categorie burgerinitatief.

Ingrid Klooster Harderwijk steenbreek trofee

Operatie Steenbreek
(Voorbeeld tuin)