#StartUp-leerlingen krijgen bezoek van Wouter de Jong

Auteur en voormalig acteur Wouter de Jong bracht donderdag 5 maart een bezoek aan de #StartUp-leerlingen op het CCNV. 

#StartUp is een lesprogramma ontwikkeld door het CCNV voor leerlingen die nu in groep 8 zitten. Zij zijn door hun leerkracht opgegeven om hier aan mee te doen en zo de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te verkleinen.

#StartUp-leerlingen komen van januari tot juli dit schooljaar iedere donderdagmiddag naar het CCNV om door middel van lessen en andere activiteiten vaardigheden aan te leren die hen straks op de middelbare school goed van pas komen. Zo volgen ze beeldende vorming, Frans, gym, gaan ze op excursie en maakten ze al een escaperoom.

Tijdens de mentorlessen wordt iedere week gewerkt met het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong. Een doe-boek waarin kinderen met elkaar in de les en met hun ouders thuis allerlei oefeningen en opdrachten doen om hun aandacht te trainen, zelfvertrouwen te vergroten en te leren omgaan met emoties. De leukste experimenten zijn al gedaan thuis.

Tijdens de workshop die Wouter afgelopen donderdag gaf deed hij ook allerlei oefeningen met de leerlingen, ze mochten hem vragen stellen en natuurlijk werden al hun boeken voorzien van een handtekening van Wouter. Een mooie middag waar met veel plezier een hoop geleerd is!

Voormalig acteur Wouter de Jong op het CCNV