Start actie rustig naar huis na avondje uitgaan in Harderwijk

Op 1 juni starten horeca en politie samen met de maatregel ‘04.15 uur straat leeg’ met als doel de geluidsoverlast in de buurt te beperken na sluitingstijd van de horeca in Harderwijk.

Samenwerking

Het gezamenlijk doel van de horeca en politie is dat het uitgaansgebied vóór 04.15 uur leeg is. De horeca kan het niet alleen en de politie kan het niet alleen. Daarom zullen horeca en politie samen na sluitingstijd om 04.00 uur op straat aanwezig zijn en uitgaanspubliek vragen om rustig naar huis te vertrekken. Om geluidsoverlast in de buurt zo veel mogelijk te voorkomen.

Communicatie

Om uitgaanspubliek te informeren, is een poster gemaakt die in de horecabedrijven zichtbaar is en via social media onder de aandacht wordt gebracht. Met als doel dat iedereen er snel aan went om na het stappen niet te blijven hangen en rustig naar huis te gaan.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Deze maatregel komt voort uit het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Harderwijk. In dit project werken de politie, horeca, gemeente en bewoners samen om de veiligheid te vergroten en de overlast in het uitgaansgebied te verminderen. 

Uitgaan Harderwijk