Stadsidee 2021: Een echt basketbalveld in Harderwijk

Met 1.256 van de meer dan 2.000 uitgebrachte stemmen is het idee van Rick, Jan-Willem, Roy en Marc om een ‘Echt basketbalveld in Harderwijk’ te realiseren gekozen tot het Stadsidee van 2021. Het idee voor Disc Golf kwam op de tweede plaats met 270 stemmen. 

De initiatiefnemers, Rick Houwen, Jan-Willem Bruggeman, Roy Guise en Marc van Stijn, van het basketbalveld kunnen nu samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren. Het toegezegde bedrag van 45.000 euro is voor de aanleg beschikbaar

Met de uitvoering van hun idee realiseren de initiatiefnemers een kwalitatief goed basketbalveld dat aantrekkelijk is voor iedereen. Een plek waar jong en oud een lay-up kan maken, spontaan of georganiseerd. Een basketbalveld met een ondergrond die veilig is voor spieren en gewrichten en met baskets die aan de veiligheidstandaarden voldoen. Binnenkort gaan ze om de tafel met de gemeente om te overleggen wat hun wensen zijn, op welke plek in Harderwijk het basketbalveld eventueel moet komen en of dit budgettair allemaal te realiseren is.

De jongens basketballen alle vier bij Rebound'73 in Harderwijk. Ze trainen altijd binnen in Sporthal de Sypel of in sporthal Stadsweiden. In hun vrije tijd zou het ontzettend leuk zijn, als ze buiten op een mooi basketbalveld ook hun sport kunnen uitoefenen en zo ook meer jongeren enthousiast kunnen maken voor deze sport.
 
Inwoners van de gemeente Harderwijk konden van 10 juni tot en met 2 juli via stadsidee.nl kiezen uit 7 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.
 
Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving.

Stadsidee Harderwijk 2021