Stadsidee 2019 Harderwijk! De grootste ontmoetingstafel Harderwijk

Wij, de initiatiefnemers, willen ons even voorstellen; Christiaan, Marc en Albert, drie ‘happy vaders’ in de wijk stadsweiden . Wij zijn met regelmaat met elkaar of met onze gezinnen te vinden aan ‘t Schipperstrand. Wij hopen aan het Wolderwijd, de grootste ontmoetingstafel aan de Harderwijkse kust te maken. Bekijk ook de video.

De ontmoetingstafel Harderwijk als verbindend element voor bewoners en bezoekers. De tafel heeft een natuurlijke speelse vorm en staat deels met de voeten in het water om naast de verbinding met mensen ook de verbinding van de stad Harderwijk met het water te symboliseren.


De gehele kuststrook is natuurlijk prachtig, maar we kiezen voor deze tafel het centraalste strandje, namelijk het Schippersstrandje. Voor veel mensen is het strandje een uitgelezen plek om een mooi gesprek te hebben, of in de avond met ondergaande zon elkaar te ontmoeten met een balletje of een buurtbbq. De tafel is multifunctioneel, want zelfs in de winter wanneer het vriest kun je aan tafel de schaatsen makkelijk onder binden.

Het is voor ons erg belangrijk dat de tafel een natuurlijke uitstraling krijgt. We hebben daarom in ons ontwerp aan de vorm van een boom gedacht. De uitvoering is in hout en hiervoor kiezen we voor Europees hardhout.

Het is en blijft een bijzondere kuststrook van de Zuiderzeeroute rond de randmeren. Hoe mooi is het met al die passerende fietsers, een rustpauze te nemen en te kunnen genieten van het uitzicht in ontmoeting met die ander terwijl je kunt kijken naar het water. De ontmoetingen met wijkgenoten, harderwijkers en de toeristen in deze mooie Hanzestad maken het wonen in Harderwijk zo bijzonder.

"Wij zijn enthousiast en vragen jullie hulp door het plan te steunen door te stemmen. We denken dat dit design het icoon van de Zuiderzeeroute kan worden. Kortom, een tafel waar de Harderwijkers en inwoners van Hierden trots op kunnen zijn! Scan de QR code en stem op dit idee!", Aldus Christiaan Boer. Stemmen op het Stadsidee 2019
Via de website samenkleurenwedestad.nl/stemmen kan er gestemd worden op de genomineerde Stadsideeën 2019. Stemmen kan tot en met vrijdag 5 juli a.s. Het idee met de meeste stemmen wordt uitgevoerd.