Stad als Podium presenteert programma met theaterkrant

Cultureel Harderwijk roert zich weer. Voorzichtig, maar met heel veel zin. "Niets is momenteel representatief. We moeten een wat langere periode 'normaal' draaien, voor we de terughoudendheid echt kwijt zijn. Zowel het publiek als onze culturele partners", zegt Waldo Volmer, directeur van Stad als Podium. 

Maar hij zit vol goede moed. "De geluiden vanuit de politiek wijzen er niet op dat we stappen terug moeten doen, maar juist op verdere versoepelingen." 

Deze week wordt het programma van Stad als Podium als theaterkrant bij elk huishouden bezorgd. "Gelukkig staat er weer een aardig gevulde agenda. Van klein amateur tot groot theater." Volmer merkt dat het publiek nog wat aarzelend is. "Het zit niet meer in ons systeem of routine om de avondjes uit te plannen of reserveren, omdat we inmiddels gewend zijn aan het niet weten waar je aan toe bent. Het kan maar zo niet door gaan." Wel is er een echte 'knaldrang', merkt Volmer. Mensen willen weer wat doen. "Dat merk je aan de horecanacht van afgelopen weekend. Die was ontzettend snel uitverkocht, dat liep storm." Ook de partners van SaP hebben 'zin'. "Ik krijg weer belletjes, er komen initiatieven. Ze willen weer om de tafel met toffe ideeën. En dat is er echt een tijdje niet geweest."

SaP heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Er is een hele nieuwe huisstijl ontwikkeld. "De theaterkrant is daar een eerste voorbeeld van. De komende periode wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website en ook onze socials krijgen een make-over." Voor nu wil Volmer vooral vooruit kijken en mooie plannen maken. "We hopen op extra versoepelingen, zodat we snel weer helemaal open kunnen en cultureel Harderwijk weer alle ruimte krijgt. De krant laat zien dat we allemaal met heel veel zin en voorzichtig vertrouwen de komende periode ingaan."

Programmakrant Stad als Podium 2022 Harderwijk
 

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info