Sporthelden worden in sportstad Harderwijk vernoemd

Raadslid Bert Holleman van Gemeentebelang heeft namens zijn partij het college gevraagd om oud Nederlandse sporthelden in Harderwijk te vernoemen.

Uit respect voor deze overleden sport iconen hecht Gemeentebelang daar veel waarde aan.
 
Het gebied Groot Sypel met daarin verschillende sportverenigingen is daar uitermate geschikt voor. Bert Holleman is verheugd dat de commissie naamgeving haar gevoel laat spreken, om oud Nederlandse sport iconen in Harderwijk te vernoemen.
 
Holleman heeft van burgemeester en wethouders een brief ontvangen waarin de commissie naamgeving toezegt om dit idee te plaatsen op hun actielijst.
 
Welke bekende Nederlandse sporthelden vernoemt worden laat Gemeentebelang over aan de straatnaam commissie. Maar Holleman kan zich heel goed voorstellen dat sportverenigingen met een aantal sportieve namen gaat komen. Het fietspad dat naast het terrein van De Mezen loopt, komt te vervallen. In plaats daarvan wordt er een nieuwe verbinding aangelegd die het gebied de Sypel doorkruist. Deze gaat slingeren tussen het terrein van Zwart-Wit en het zwembad. Holleman is benieuwd naar welk Nederlands sportheld dit pad wordt vernoemd.
 
Onlangs is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan voor herinrichting Groot Sypel. Binnen tien tot 15 jaar ondergaat het gebied een ware metamorfose.
 
Het plan voorziet in de aanleg van extra speelvelden, nieuwe clubgebouwen en een verschuiving van de fietspaden en parkeerterreinen. Het Groot Sypel gebied wordt met de herinrichting en het mogelijk vernoemen van enkele lands bekende sporthelden het sporthart van Harderwijk en Hierden.