Sporten als therapie voor jongeren; Inside Out Sports biedt de mogelijkheid

Sinds 2019 is Inside Out Sports actief in Flevoland. Een zorgaanbieder die diverse outdoor sporten inzet tijdens begeleiding en therapie.  

Inside Out Sport suppen

Eigenaar en gediplomeerd PMT’er Tobias Burg:  “Bij Inside Out Sports nemen we cliënten graag mee in onze passie voor sporten en bewegen.

Ons enthousiasme werkt aanstekelijk, waardoor de cliënten zelf gaan inzien dat gemotiveerd naar een doel werken daadwerkelijk loont. Sinds kort zijn we gecontracteerd als zorgaanbieder voor jeugdhulp in Ermelo, Harderwijk en Zeewolde en willen we ook hier meer jongeren activeren en motiveren.”

Psychomotorische therapie (PMT) wordt steeds vaker ingezet als behandelmethode voor psychische klachten. Door middel van lichamelijke oefeningen leert de cliënt omgaan met destructieve gedachten, gevoelens en gedrag. Tobias: “Waar voor de één praten met een psycholoog helpt, helpt voor de ander sporten met een PMT’er om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen”.
 
Als jong en groeiend bedrijf biedt Inside Out Sports op steeds meer plekken hun diensten aan. De start was ruim 2 jaar geleden in Emmeloord en Workum. Maar ook in andere plaatsen, zoals Zeewolde en Almere, blijkt veel vraag te zijn. Nu de jeugdhulp door de drie Meerinzicht gemeentes wordt vergoed, is de ondersteuning voor meer jongeren in deze regio bereikbaar.
 
Met de uitgestrekte bossen, het Wolderwijd en de stranden is dit de ideale plek voor Inside Out Sports. “We zetten extreme, outdoor sporten in tijdens de therapie of begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan suppen, mountainbiken en skateboarden. Deze omgeving heeft heel veel mogelijkheden qua sporten, dus we kunnen niet wachten om er aan de slag te gaan!”, aldus Tobias.
 
De ondersteuning kan zowel individueel als in groepsverband, dit is afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden van de cliënt. Tobias: “Door de maatregelen omtrent het coronavirus zijn de groepstrainingen op dit moment helaas niet mogelijk, maar zodra het mag zullen wij deze weer gaan opstarten. Gelukkig kan de individuele begeleiding en therapie zo worden ingericht dat we voldoen aan de eisen van het RIVM en dit dus door kan gaan.” 

Ben je nieuwsgierig geworden of Inside Out Sports iets voor jou of voor jouw zoon/dochter is?

Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek via [email protected] of via het contactformulier op onze website www.insideoutsports.nl.

Inside Out Sports