Sportclubs hopen opnieuw op kwijtschelding huur door gemeente

Door Harry Schipper – Voorzitter Goossen van der Sluis van voetbalvereniging Zwart-Wit heeft de Harderwijkse gemeenteraad verzocht om kwijtschelding van de huren voor de periode april tot en met september, ofwel het tweede en derde kwartaal van dit jaar.

De Zwart-Wit-voorman doet zijn verzoek mede namens VVOG, v.v. Hierden, MHC De Mezen, CKV Unitas, AV Athlos, HZ&PC De Woelwaters, v.v. Zwart-Wit '63 en alle andere buitensportverenigingen in Harderwijk en Hierden

Van der Sluis stelt in zijn brief van begin vorige maand aan de raadsleden dat de maatregelen in verband met corona weliswaar iets zijn versoepeld, maar dat de clubs nog steeds met te veel beperkingen te maken hebben.

“Een belangrijk feit is onder andere dat sportwedstrijden met publiek nog steeds niet zijn toegestaan”, aldus Van der Sluis. “Hierdoor valt een enorme inkomstenbron weg. Elke steun is dus wederom erg welkom voor ons allen”.

Vorig jaar schold de gemeente ook al voor maanden achtereen de huren kwijt van sportclubs, culturele organisaties en andere instellingen en ondernemingen die getroffen werden door corona-maatregelen. Het initiatief hiervoor kwam van alle negen raadsfracties in de Harderwijkse gemeenteraad. Van der Sluis en de andere bestuurders en leden van de sportclubs hopen dat de gemeente het nu ook weer doet voor het tweede en derde kwartaal van dit jaar.