Sponsorloop Strijders tegen Kinderkanker

Op CBS de Bron is een sponsorloop georganiseerd. Het bedrag was boven verwachting! Donderdagochtend is de cheque van bijna € 23.000,- uitgereikt aan de Strijders tegen Kinderkanker.

Honderdvijfentwintig kilometer fietsen, vierendertig kilometer hardlopen en met je laatste krachten ook nog bijna twee kilometer kajakken, dwars door de Schotse Hooglanden. De ‘Scotland Coast to Coast ratrace 2024’

Broers Max en Aart van de Beek en Gerrit van den Berg willen honderdvijfentwintig kilometer fietsen, vierendertig kilometer hardlopen en met je laatste krachten ook nog bijna twee kilometer kajakken, dwars door de Schotse Hooglanden in één dag gaan doen. Vrienden André Schoonhoven, Sylvester van den Broek en Mike Riegen verdelen het over twee dagen. Coaches Quintijn Stok en Bas Debets zorgen voor de mentale en fysieke support.

Op 14 en 15 september is het zover. Tot die tijd volgen ze een pittig trainings- en voedingsschema. Tot het uiterste gaan, keihard afzien en jezelf tegenkomen. Allemaal met als doel een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kinderkanker. Een strijd die Juda van de Beek, het toen vierjarige zoontje van Max, bijna drie jaar geleden verloor.

Geld voor onderzoek
De acht mannen hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum. Een ziekenhuis en onderzoekscentrum voor kinderen met kanker, waar Juda is behandeld. “Hij had een hersentumor, de meest agressieve vorm die een kind maar kan hebben en voor hem konden ze niets meer doen. Toen we dat van de artsen hoorden, zakte de grond onder onze voeten weg. En nog is die grond niet terug. Ik wil er alles aan doen om andere ouders die pijn te besparen.”

Via deze link Acties van het actieplatform van Het Prinses Máxima Centrum (maximaalinactie.nl) kom je op de donatiepagina van de strijders. Voor bedrijven die graag willen bijdragen aan de actie, zijn er verschillende mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met Aart van de Beek via 06-16997291 of via [email protected].

Strijders tegen Kinderkanker CBS de Bron