Speelveld én klimtoestellen voor Waterfront-jeugd al klaar

Door Harry Schipper - June (7) en Marith (10) waren er vandaag als de kippen bij en dus de eerste kinderen uit het Waterfront die de nieuwe speeltoestellen hebben uitgeprobeerd, die deze week zijn geplaatst op de nu nog kale zandvlakte tussen het Zuidereiland en de Strandboulevard, waar in de toekomst een stadsparkje wordt aangelegd.

 

Vrijdag, morgen dus al, is ook het ernaast gelegen nieuwe speelveldje van kunstgras klaar om door de voetballende Waterfront-jeugd in gebruik te worden genomen.

De werklieden hoeven alleen nog maar de boarding en een kooiconstructie om de ballen tegen te houden, te plaatsen. Maar dat kan ook als er op het veldje al kinderen voetballen, zo verzekeren ze. Ze zijn maandag gestart met het werk, nadat ze via Boskalis door de gemeente waren gevraagd om er zo vlot mogelijk  een voetbalveldje te realiseren.

Dat kwam nadat een flinke groep ouders en hun kinderen enkele weken geleden de Harderwijkse politiek hadden gevraagd om speelgelegenheid voor vooral de al wat oudere jeugd in het Waterfront. Het ontbrak ze vooral aan een trapveldje, om een potje voetbal te kunnen spelen. Dat kon tot dusver alleen op de achterplaatsen waarop ook auto’s staan geparkeerd. En dat vonden de autobezitters niet altijd even prettig.

Even was het slikken voor de groep Waterfronters, nadat B en W in antwoord op vragen van de VVD-fractie had geantwoord dat de ontwikkelcombinatie geen extra investeringen zou doen en zeker niet in een zogeheten Cruijff Court, die behoorlijk aan de prijs zijn. Zulke luxe trapveldjes komen doorgaans alleen in bestaande wijken, waar de maatschappelijke behoefte groot is, voegden B en W daar nog aan toe.
Maar het Harderwijkse gemeentebestuur kwam terug op zijn standpunt; het verzoek van de jeugd in het Waterfront was niet teveel gevraagd.

Zeker niet zolang de verdere ontwikkeling van het stadsparkje nog niet bovenaan de to do-lijst prijkt van de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF kunnen daar best voor de komende jaren al wat speeltoestellen en een speelveldje komen. Volgens woordvoerder Susanne aan ’t Goor van het projectbureau Waterfront wordt er nu hard gewerkt aan plannen om de zandvlakte om te toveren ‘tot een fantastisch stadspark met speelplekken en mogelijkheden om te flaneren’.

Totdat in het parkgebied met het echte werk wordt gestart, kan de gemeente dus nog verder kijken naar geschikte locaties voor een trapveldje voor de jeugd. B en W hebben in antwoord op de VVD-vragen al laten weten daarvoor in De Wijde Wellen mogelijkheden te zien. De werkzaamheden daar zijn naar verwachting eind dit jaar afgerond. Overigens waren in die plannen op het ‘ijsbaangedeelte’ al speelplekken voor de jeugd opgenomen.

June en Marith, die bijna recht tegenover de zandvlakte wonen en daarop uitzien, zagen vandaag al dat de toestellen klaar waren om op te spelen. “Hartstikke leuk”, vinden de twee jongedames de nieuwe toestellen, die zo dichtbij hun huis staan.

Speeltoestelen Waterfront Harderwijk
Voetbalveldje Waterfront Harderwijk
Speeltoestellen Waterfront Harderwijk