Specialisten St Jansdal willen niet meewerken aan overname collega’s

De overname van de IJsselmeerziekenhuizen is nog maar een week oud, maar nu al heerst er onvrede onder de oorspronkelijke medewerkers uit Flevoland. Specialisten van het St Jansdal zouden met een veto de indiensttreding van hun collega’s in Flevoland hebben tegengewerkt. 

Dat wekte woede op bij de buren: een medewerker beschreef het tegenover Omroep Flevoland als ‘een mes in het gezicht.’

De specialisten van Harderwijk blijven bij het standpunt dat ze zelf willen kiezen wie er wel en niet aangenomen wordt.
 
Bij het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen zijn alle vaste medewerkers ontslagen. De specialisten beweren echter er door het ziekenhuis en de curator toezeggingen zijn gedaan om 80 procent van de specialisten over te nemen.

St Jansdal wil nog niet inhoudelijk reageren, maar geeft wel aan dat er veel cijfers door elkaar worden gehaald.

Het ziekenhuis stelt garant te staan voor 80 procent van de zorgvraag, niet 80 procent van de medisch specialisten. Omdat ze nog geen informatie zouden hebben over de contracten, is het volgens het ziekenhuis ook onmogelijk om te weten wie er wel en niet aangenomen zou kunnen worden: ,,We weten niet eens wie er full time of part time werkt’’ stelt een woordvoerder.
 
Carel Doreleijers, de voorzitter van de Vereniging Medische Staf (VMS) stelde een week geleden bij een personeelsbijeenkomst ook al dat het nog niet zeker was hoeveel specialisten er zouden worden overgenomen. Volgens hem zouden specialisten bij het Medisch Specialistisch Bedrijf  (MSB) terechtkunnen, maar daarbij hield hij wel gelijk een slag om de arm: ,,Hoe dat allemaal gaat passen, zal nog besproken moeten worden.’’