Sparta-springers kampioen van Nederland

Afgelopen weekend werd in Ahoy Rotterdam het jaarlijkse Fantastic Gymnastics georganiseerd, de verzamelde NK’s op het gebied van Turnen, Trampolinespringen, Acrogym en nog veel meer disciplines.

De trampolineselectie van Sparta Ermelo was weer ruim vertegenwoordigd met een zo’n  25 springers en liet zien dat het over een sterke jeugdafdeling beschikt.

Op zaterdag werden de kampioenschappen van de E-, D- en een deel van de C-klasse georganiseerd. Bij de E-pupillen was er synchroon-zilver voor de 9-jarige Jula Arends en Lois Hagen. Hagen wist ook in het individuele toernooi brons te bemachtigen. Clubmaatje Caro Binnerts greep met een prima wedstrijd en een  4e plaats, net naast het podium.

Bij de D-jeugdmeisjes sprong Britt Stoel zich verrassend naar het zilver. Samen met synchroonpartner Zara Dijkema bereikte ze een keurige 5e plaats in de finaleronde.  Bij de C-dames sprongen Sandra Schaftenaar en Christel Groothuis zich naar een 6e plaats in het eindklassement. Groothuis wist individueel sterk te verrassen door in de laatste ronde het zilver naar zich toe te trekken.

Tweeling Boeve en Jilde Hagen naar goud

Op zondag werden de kampioenschappen van de A-, B- en restant C-klasse afgewikkeld. Daar plaatste Jilde Hagen zich als 2e voor de finaleronde. In de finale sprong ze de mooiste oefening en won ze met 0,2 verschil verrassend de gouden plak. Bij de C-pupillen was er onverwacht zilver voor Valerie Bosschart met partner Lieke Schuur.  Bosschart sprong zich bij het individuele toernooi net naast het podium met 0.3 achterstand op de nummer 3. Eline Westhuis volgde kort daarna op de 7e plek met een nieuwe moeilijke oefening. Bij de C-Juniormeisjes miste Megan Verhaar met slechts weinig achterstand het podium met een 5e plaats.

Bij de B-Juniormeisjes sprong Gina van den Brink zich naar de finale. Daar bereikte ze de 8e plaats. In de B-Jeugdmeisjes bestond de helft van de finalisten uit Sparta-springers. Tessa Boeve won er verrassend brons, direct gevolgd door haar tweelingzusje Anke Boeve. Bij het synchroontoernooi wisten de zussen overtuigend het goud te veroveren.  Isa Meijerink reikte in de finale tot de 7e plaats en Dani Mooibroek sprong naar plaats 8 in het eindklassement.

In de A-Jeugdklasse sprong Annemijn Cornelissen haar toernooi. Twee prima voorrondes brachten haar tot de finale, waar ze zich uiteindelijk naar de 4e plaats sprong. Bij de A-dames sprong Melissa Schuur een zwaar toernooi. Synchroon liep het niet lekker met partner Demi van Hoek, waardoor het paar de finale misliep. Individueel schoot Schuur bij de keuzeronde er naar sprong 2 uit waardoor ook daar een kans op de finale verkeken was.