Sparta-springers door naar het NK

Na het landelijke circuit rondde ook District Oost afgelopen zaterdag de plaatsingscyclus trampolinespringen voor het NK af. De laatste kwalificatie wedstrijd werd gesprongen in Ruurlo. 

In de E-klasse Instappers was er synchroonbrons voor de jongste twee Danique Middelwijk en Chemène Hazelof.

Hierdoor wisten deze 7- en 6-jarige meisjes zich te plaatsen voor het NK in Ahoy Rotterdam. Individueel  werden ze respectievelijk 8e en 10e.  Bij de E-pupillen sprong Femke Elzinga naar 3e  plaats in het eindklassement.  In het synchroonspringen wisten Femke en haar partner Annamay de Bruijne zich na twee wedstrijden al als beste paar te plaatsen voor het NK.
 
Bij de D-pupillen Meisjes was het wederom een spannende strijd. Dit keer ging het goud naar Caro Binnerts. Het eindklassement bepaalde dat zowel  Caro als clubmaatje Jula Arends zich plaatsten voor het NK. De twee wisten zich ook voor het synchroontoernooi in Ahoy te kwalificeren. Drie mooie oefeningen leverden het brons  op voor Lois Hagen en partner Fleur de Rook. Bij de D-pupillen Jongens wist Laurens Bos zich al na 2 wedstrijden te kwalificeren voor het NK.
 
In de C-Jeugdmeisjesklasse was er goud voor Jilde Hagen.  Voor het NK werden  geplaatst: Zara Dijkema, Lieke Schuur en Britt Stoel.  Zara Dijkema en Britt Stoel plaatsten zich ook voor het NK-synchroon.   In de C-Juniorenklasse sprong Ide Althof naar een  11eplaats in het eindklassement. Bij de C-dames  plaatste Nynke van der Veen  met synchroonpartner Sandra Schaftenaar zich ook als tweede paar voor het NK. Nynke bereikte overigens ook de individuele finale.
 
Op 25 en 26 juni  zal het NK trampolinespringen plaatsvinden in Ahoy Rotterdam.