Spannende finale Korenslag Harderwijk op zaterdag 29 oktober

Korenslag in de Binnenstad van Harderwijk is in volle gang. Afgelopen weekend was alweer de tweede voorronde. 

Dit weekend volgt de ontknoping met een laatste voorronde op vrijdagavond en de ontknoping in een spannende finale aanstaande zaterdag.

Vrijdagavond namen de koren Mixsing en de Dolphin Babermates plaats op het bordes van het oude Stadhuis. Op zaterdag waren het Pop & Rock koor en het jongerenkoor C-Us-Sing aan de beurt. Elk koor bracht hun eigen repertoire. “Juist de afwisseling in de koren maakt het zo leuk. Jong en oud, religieuze muziek of niet, liederen van vroeger of hedendaagse pop, we hebben het allemaal al voorbij zien komen”, aldus de jury. Het Pop & Rock koor stond werkelijk te swingen op het bordes. Ook het jongerenkoor C-Us-Sing maakte indruk op het veelvuldig aanwezige publiek. Dit jonge koor, de jongste zangeres is pas 13 jaar, heeft duidelijk potentie. 

Laatste voorronde op vrijdag 28 oktober

Komende vrijdag, 28 oktober, start de laatste voorronde met om 19.00 uur het koor Swinging Squabble. Om 20.00 uur starten het gospelkoor Inspiration hun optreden. Het Pop & Rockkoor en het koor Xpress-4-You hebben zich al weten te plaatsen voor de finale. Aansluitend zal telefonisch bekend worden gemaakt welke 2 laatste koren zullen deelnemen aan de finale op zaterdag 29 oktober. 

Welk koor gaat met de hoofdprijs naar huis?

De definitieve finale zal plaatsvinden op het bordes van het Oude Gemeentehuis op de Markt op zaterdag 29 oktober, aanvang 10.30 uur. Een deskundige jury, bestaande uit 5 bekende Harderwijkers, zal uiteindelijk beslissen welk koor met de prijs naar huis gaat.
 
Op de Facebookpagina Binnenstad Harderwijk en de website www.heerlijkharderwijk.nl staat meer informatie en een overzicht met de aanvangstijden.
 
Korenslag is een activiteit van de St. Centrummanagement, in prettige samenwerking met Popschool Harderwijk. 

Pop en Rockkoor Harderwijk
Pop en Rock koor Harderwijk