Spannende Boeken Weken in Bibliotheek Harderwijk

Van vrijdag 3 t/m zondag 19 juni 2016 vinden de Spannende Boeken Weken plaats, voorheen Juni-Maand van het Spannende Boek. 

Twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur en het thrillergenre.

Voor nieuwe bibliotheekleden ligt een boek als welkomstcadeau klaar. Het motto is Bloed in de polder en de Spannende Boeken Weken staan daarmee geheel in het teken van de Hollandse thriller.

Spannende Boeken Weken
De campagne Spannende Boeken Weken heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. Elk jaar heeft de actie een ander thema dat aansluit bij een segment van de spannende boekenmarkt. De eerste Maand van het Spannende Boek werd gehouden in juni 1989.
 
Cadeau voor nieuwe leden
Nieuwe bibliotheekleden boffen als ze van spanning houden. Voor hen ligt bij inschrijving tijdens de Spannende Boeken Weken, en zo lang de voorraad strekt, het boek Kwade zaken als welkomstcadeau klaar. Dit boek bevat 16 verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters.
 
Presentatie en boekentips
In de bibliotheek is een speciale presentatie van spannende boeken ingericht. Daarnaast krijgt u boekentips, geschreven door bibliotheekleden, in de vorm van boekbeoordelingen.
 
Tijdens de Spannende Boeken Weken krijgen klanten een spannend geschenkboek van de boekhandelaar cadeau bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. 
Op de Avond van het Spannende Boek (2 juni) worden de winnaars van de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, en de Schaduwprijs, voor het beste debuut, bekendgemaakt.
Spannende Boeken Weken in Bibliotheek Harderwijk