Soroptimistclub Noordwest-Veluwe haalt € 6.000,- euro op voor Hulphond Nederland.

Soroptimistclub Noordwest-Veluwe organiseerde een inspirerende avond in het kader van de 'Dag van de rechten van de mens'.

Peter van Uhm, ambassadeur van Hulphond Nederland en Commandant der strijdkrachten b.d. sprak over het thema vrouwen en kinderen in oorlogssituaties  vanuit zijn persoonlijke ervaringen.

Zijn lezing trok een volle zaal in het Regiokantoor van de Rabobank in Nijkerk. De heer van Uhm sprak zeer bevlogen over aangrijpende situaties die hij en zijn militairen hadden meegemaakt, vooral waar er kinderen en vrouwen bij betrokken waren. Sommigen van de militairen zijn door deze oorlogservaringen getraumatiseerd geraakt.

Ook voor deze militairen zijn dan de honden van Stichting Hulphond Nederland een belangrijke steun.

Aan het eind van deze zeer boeiende lezing konden de dames van de Soroptimistclub Noordwest-Veluwe een cheque overhandigen aan de heren van Uhm en Blickman van maar liefst € 6000! Dit fantastische bedrag komt o.a. voort uit de toegang die bezoekers moesten betalen. De gehele avond kon voor lage kosten georganiseerd worden door Rabobank Randmeren die hun locatie/auditorium, personeel en catering kosteloos ter beschikking stelde.

Ook de verkoopopbrengst van het boek van Peter van Uhm: ‘Ik koos het wapen’, wat erg goed verkocht en door hem gesigneerd werd, is voor de stichting.
 
Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Zij vormen een eigentijds internationaal netwerk van professionele vrouwen die elkaar ontmoeten en zich inzetten om de toekomst van meisjes en vrouwen te veranderen.