Software waar je blij van wordt!

Vier jaar geleden begon Rick van de Kamp, samen met zijn compagnon Maarten van der Valk Index Online, nu Index Software. Het bedrijf is inmiddels gegroeid en tot op heden helpen zij organisaties bij het automatiseren van bedrijfsprocessen door op maat gemaakte software. De software moet het werk en leven van mensen makkelijker maken. Van hieruit is de pay-off ontstaan: ‘software waar je blij van wordt’

“Wij leveren maatwerkoplossingen,” vertelt Rick. “Wij helpen bedrijven met groeien, met tijd besparen en het verhogen van werkplezier. Daarnaast helpen wij klanten ook met innoveren en het voorkomen van fouten.”

Index Software werkt aan een totaaloplossing met vaste basismodules, zoals een CRM of gebruikersbeheer en uiteraard met modules op maat. Dit is afhankelijk van de vraag van het bedrijf voor wie de software gemaakt wordt. “Wij vinden dat bedrijven hun processen niet hoeven aan te passen aan het systeem dat ze gebruiken. Het systeem kan namelijk aangepast worden aan het proces,” aldus Rick. 

Index Software heeft diverse klanten. Industriële bedrijven, maar ook klanten in het onderwijs

“Voor een bedrijf waarbij de inkoop lastig te matchen is met de verkoop, maken we nu bijvoorbeeld een intuïtief en logisch systeem. Tijdens het hele proces werken we hierbij samen met onze klant. Het doel is om geestdodende processen, zoals inklopwerk en uitpluiswerk, te elimineren. Hiermee helpen we de klant groeien en geven we direct meer inzicht in de prestaties van de verkopers. Kortom, we helpen het bedrijf tijd en geld besparen en dragen bij in het vergroten van het werkplezier en het verlagen van de werkdruk van de medewerkers.”
 
Bij elke case wordt als eerste het probleem bestudeerd. “We kijken goed naar de investering die onze klant moet doen en of het de investering wel waard is. Een nieuw systeem moet namelijk wel het verschil maken,” vertelt Rick. 

Index Software heeft ruim vier jaar ervaring in bedrijfskritische processen. Het team bestaat uit negen personen, waarvan er 6 medewerkers werken aan software ontwikkeling. Een jong bedrijf, want de oudste is (pas) 31 jaar oud.

“Het voordeel van jonge mensen? Jonge mensen zijn heel erg op zoek naar het waarom, kritisch dus. En helemaal up-to-date, gretig naar innovatie en nieuwe kennis. Dit is essentieel voor onze organisatie. We streven altijd naar vernieuwing. Het klinkt misschien niet heel positief, maar jonge mensen hebben allemaal een idee hoe het beter kan en lopen liever geen meter te veel. Voor ons is dat heel positief. Dit zet zich namelijk voort in onze producten. Wij versnellen bedrijfsprocessen. Het moet goed werken, je moet er blij van worden, het moet er goed uit zien en…je moet geen handeling te veel hoeven doen.”

Index Software Harderwijk

Index Software

Adresgegevens

Deventerweg 2a
3843 GD Harderwijk

Telefoon

T. 085-3034341

Meer info