Smakelijk wandelen over landgoed Staverden

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 6 september een smakelijke wandeling over landgoed Staverden. 

Zelf verbouwen is hip. Men eet het liefst groenten uit onze eigen tuin, maar is het niet nog veel leuker om zelf in het wild planten te zoeken die eetbaar zijn? Zo overleefden mensen in het verleden toch ook? Echter niet alles wat er lekker uit ziet is ook eetbaar.

De boswachter neemt de deelnemers graag mee op een les 'eetbare natuur'.

Samen wandelt men door de verschillende terreintypen van landgoed Staverden. Bij terugkomst wordt er geproefd van de dingen die de deelnemers onderweg hebben gevonden. De wandeling gaat over onverharde paden. Kleding en schoeisel dient men daarom aan de te verwachten (weers)omstandigheden aan te passen.
 
Zondag 6 september.
Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Duur: ca. 2 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Cor Jansen, tel. 06 - 83 548 251.
 
Routebeschrijving
weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
boswandeling landgoed staverden eetbare planten boswachter