Slopen voor nieuwbouw aan Beekhuizerweg en Lageweg in Hierden

Door Petronella van het Goor - Aan de Beekhuizerweg, ter hoogte van nummer 25 en aan de Lageweg 27, beide in Hierden, worden, als alles goed gaat, twee nieuwe huizen gebouwd. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven in principe mee te willen werken aan het planologisch en juridisch mogelijk maken van de nieuwbouw

Het betreft twee extra woningen, de bestaande woonhuizen blijven in gebruik. 

De eigenaar van het perceel aan de Beekhuizerweg heeft het verzoek ingediend toen de pilot sloopregeling eendengebied (inmiddels vervallen) nog van kracht was. De eigenaar heeft 450 vierkante meter aan oude, vervallen bebouwing gesloopt in het eendengebied en wil daarvoor terug een vrijstaande woning van 90 vierkante meter en een bijgebouw van 60 vierkante meter. De eigenaar moet een archeologisch onderzoek, een verkennend- en asbest in- bodemonderzoek doen en een Aeriusberekening laten maken, voor er gestart kan worden met het opstellen van een bestemmingsplan. Alle kosten en risico’s zijn daarbij voor rekening van de initiatiefnemer.

Aan de Lageweg 27 wil de eigenaar een vrijstaande schuurwoning met bijgebouw realiseren, naast de huidige boerderij. Ook hier is een bestemmingsplanwijziging nodig, omdat er voor deze locatie niet meer dan één woning is toegestaan. Het college wil in principe meewerken aan het mogelijk maken van deze nieuwbouw, omdat weigeren betekent dat de “630 vierkante meter landschapontsierende schuren, voorzien van asbesthoudende materialen, blijven staan”.

Ook deze eigenaar zal een bodemonderzoek, een Aeriusberekening en een Quickscan Flora en Fauna moeten laten doen, voor er definitieve afspraken worden gemaakt.

Beekhuizerweg Hierden
(Beekhuizerweg Hierden)