Skype project voor Europese Dag van de Talen op RSG Slingerbos|Levant

De tweede-klas leerlingen van de wereldklas op RSG Slingerbos hebben vorige week de Europese Dag van de Talen gevierd met een bijzonder Skype project. 

Dit werd georganiseerd door het Litouws Cultureel Centrum in Nederland, en gefaciliteerd door de Europese Commissie.

Negen scholen in Europa hadden in groepen van drie Skype contact met elkaar. Het Slingerbos zat in een ‘driehoek’ met Frankrijk en Slovenië. Een Franse klas Skypte met een Nederlandse groep en vice versa. Vervolgens een Nederlandse groep met Slovenië en omgekeerd, en tot slot Slovenië met Frankrijk over-en-weer. Leerlingen van de Levant Skypen na de herfstvakantie met een klas in Hongarije.

Alle groepen hadden presentaties voorbereid met posters, foto’s en attributen. Grotendeels  over hun eigen land, maar ook wel over het andere land. Verder ging het over specifieke nationale feestdagen. Voertaal was Engels, maar ook gebruikten ze soms de eigen taal en die van het andere land. Ze zongen allemaal ‘Vader Jacob’ ‘Frère Jaques’ of ‘Mojster Jaka’ omdat dat in alle drie talen bestaat.
 
Doel van dit project is aandacht voor de diversiteit van Europese Talen door rechtstreeks contact met leerlingen uit verschillende delen van Europa.  De leerlingen hebben met veel plezier deel genomen. Al was niet alles even goed te verstaan, ze vonden het zinvol en interessant iets van de anderen te horen en te zien.