SKH ontvangt keurmerk World-Class Workplace

SKH is een organisatie waar mensen het leuk vinden om te werken! Dit blijkt uit cijfers van het medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Effectory. Het werkgeverschap (7,5) en de werkmogelijkheden (7,8) binnen SKH scoren ruim hoger dan het landelijk gemiddelde. 

Maar vooral opvallend is de bevlogenheid (8,2) van hun medewerkers. Dat zijn cijfers waar ze ontzettend trots op zijn

Visie op goed werkgeverschap
Het keurmerk ‘World-class Workplace’ is een initiatief van Effectory en is in Nederland het grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Dit keurmerk is niet te koop; organisaties kunnen dit keurmerk alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers.

Effectory begon 15 jaar geleden met het in kaart brengen en belonen van goede werkgevers en goed werkgeverschap, omdat zij geloven dat organisaties waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken. Deze visie wordt gedeeld door SKH.

SKH vindt het heel belangrijk om medewerkers een goede werkplek te bieden. De medewerkers vormen de basis van hun opvang. Juist bij jonge kinderen is het belangrijk dat zij zich veilig en geborgen voelen. Alleen wanneer medewerkers plezier hebben in hun werk en dit ook uitstralen weten zij het beste te halen uit ieder kind.

Bij SKH staat het spelenderwijs ontwikkeling stimuleren centraal. En dat geldt niet alleen voor de kinderen. Ook de pedagogisch medewerkers worden uitgedaagd zich te blijven ontwikkelen. Jaarlijks is er aandacht voor bijscholing en coaching van medewerkers.
 
Specialistisch pedagogisch medewerkers
Het ontwikkelingsgericht werken met kinderen vraagt de nodige expertise van medewerkers. Omdat binnen hun speelzalen ook peuters met een VVE-indicatie worden opgevangen zijn al de medewerker extrageschoold in het bieden van ondersteuning aan peuters die soms net iets meer vragen. SKH biedt werkplekken met de nodige uitdaging en medewerkers krijgen een goede inwerkbegeleiding en jaarlijkse scholing om de kennis op peil te houden. Om recht te doen aan de extra inzet en expertise die gevraagd wordt zijn alle medewerkers binnen de speelzalen dan ook ingedeeld als specialistisch pedagogisch medewerker in schaal 7 van de CAO Kinderopvang.
 
Goede balans tussen werk en privé
SKH vindt het belangrijk samen met iedere medewerker te zoeken naar een goede balans tussen werk en privé. Voor medewerkers met (jonge) kinderen kan het aantrekkelijk zijn om alle schoolvakanties vrij te zijn. Het werken binnen de peuterspeelzaal biedt hiervoor volop mogelijkheden. Maar wil een medewerker juist ook in de vakantie ingezet worden dan zijn er vaak combinaties te maken met het werken binnen de Buitenschoolse Opvang. Zo kijken ze samen met iedere medewerker wat het beste past. Ook voor zij-instromers bieden zij mogelijkheden om via een leer-stagetraject, met evt. vergoeding van de scholingskosten, aan de slag te gaan bij SKH.
 
Belangstelling om te komen werken bij SKH? Neem gerust contact op met Nel van Vliet (06-42254082) om samen te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Samen boekje lezen SKH