SIGHT Landscaping en Inclusief Gresbo: maatschappelijk verantwoord samenwerken

Overheden en bedrijfsleven staan de komende jaren voor een grote uitdaging: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit de Participatiewet laten doorstromen naar regulier werk..

Voor sommige bedrijven, waaronder SIGHT Landscaping, is dit al lang de praktijk

SIGHT Landscaping verzorgt voor bedrijven, instellingen, overheden, zorg, recreatie en hotels het totale concept voor zowel de aanleg als het beheer van de (openbare) buitenruimte: advies, ontwerp, aanleg en onderhoud. SIGHT Landscaping werkt landelijk vanuit meerdere vestigingen en steunpunten. Het hoofdkantoor zit in Harderwijk. Er werken ruim 240 mensen bij SIGHT Landscaping, waarvan tien procent afkomstig is uit de doelgroep van de Participatiewet.

Goede mix

Henk Vrijhof, regiodirecteur van SIGHT Landscaping: ‘We willen onze opdrachtgevers een uitstekende kwaliteit leveren én maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn we vier jaar geleden een partnership aangegaan met Inclusief Gresbo. Een aantal Gresbo-medewerkers maakt nu op detacheringsbasis deel uit van onze teams. Ze kunnen zich hier verder ontwikkelen, dragen onze kleding en draaien gewoon mee. Belangrijk is om te zorgen voor een goede mix van de teams en er bekwame leiding op te zetten die goed weet om te gaan met de doelgroep. Dat lukt uitstekend, ook vanuit onze goede en langdurige samenwerking. Hiermee kunnen we echte meerwaarde creëren voor de regio.’

Win-win situatie

Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo: ‘De groensector is bij uitstek geschikt om mensen met een afstand een duurzame plek op de arbeidsmarkt te bieden. Wij hebben vanuit Inclusief Gresbo veel kennis en ervaring opgebouwd met deze doelgroep en een trouwe klantenkring in de regio. Vier jaar geleden zochten wij de samenwerking met een partner en daarbij kwam SIGHT Landscaping als beste naar voren. Een kwalitatief goed bedrijf met een sociale insteek, gericht op de eigen regio, dus geen onnodig gereis voor onze mensen. We hebben de krachten gebundeld op het gebied van personeel, inkoop en acquisitie en de samenwerking verloopt uitstekend. Het is een echte win-win situatie. ‘
 
Inclusief Gresbo biedt ruim 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo regulier mogelijk werk op het gebied van groenvoorziening, schoonmaak, verpakken & montage, schilderwerk, post & digitaliseren en flexpool. Zij zijn aan het werk in de eigen sociale ondernemingen van Inclusief Gresbo of aan de slag bij werkgevers in de regio.
 
SIGHT Landscaping werkt met 240 vakkundige en gemotiveerde medewerkers vanuit zes vestigingen verspreid door Nederland. Daardoor is SIGHT Landscaping altijd dichtbij en betrokken met de lokale omgeving. In de bedrijfsvoering heeft duurzaamheid een belangrijke rol. SIGHT Landscaping behaalde eerder dit jaar de hoogste trede (3) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen en heeft belangrijke keurmerken op het gebied van milieu: CO² Prestatieladder niveau 5 (hoogste trede) en ISO 14001. Daarnaast is SIGHT Landscaping in diverse gemeenten actief met innovatieve projecten op het gebied van burgerparticipatie. Voelt u wel wat voor duurzame samenwerking? Neem dan contact op met SIGHT Landscaping.
Sight Landscaping Harderwijk
Gert-Jan Gerrits (links) van Inclusief Gresbo en Henk Vrijhof van SIGHT Landscaping hebben de krachten gebundeld.

Tekst: Kees van Loon
Bron: Stad in Bedrijf
Foto: Fotostudio Merjenburgh